SEVILLA – MANCHESTER UNITED 3–0 (sammenlagt 5-2):

Mens Sevilla er klare for semifinalen i Europa League, ble kampen i den spanske varmen til et realt mareritt for spesielt Harry Maguire og David de Gea.

De to gjorde hver sin gigantiske brøler på en kveld der Erik ten Hags mannskap i realiteten aldri var i nærheten av å true et svært oppspilt Sevilla-lag, som nå er klare for semifinale.

Den svake prestasjonen til de rødkledde overrasker Viaplay-ekspert Kasper Wikestad.

– En overraskende tafatt forestilling fra Manchester United. Det er sjelden man ser det, sier han etter kampen.

Han trekker likevel fram at man i fremgangen under ten Hag, hvor klubben har kjempet i både hjemlig serie, vunnet ligacupen i tillegg til FA-cupen og Europa-spill, har gått på noen solide smeller.

– Man har hatt disse bunnene, som 0-4 mot Brentford, 0-7 mot Liverpool og nå 0-3 her i kveld. Et fælt nederlag, slår han fast.

Han får støtte av Nils Johan Semb.

– De taper 0-3, selvfølgelig etter mange grove feil, men kollektivt synes jeg det var skremmende å se. Du vet hvor høyt toppnivået er, men det her var nesten bunnivå.

Maguire-brøler

Harry Maguire har måttet tåle mye kritikk det siste året, men fikk tillit som United-kaptein i midtforsvaret i Europa League-oppgjøret mot Sevilla.

Det endte med et rent mareritt for Maguire, som forærte de spanske vertene en scoring allerede etter åtte minutter.

Midtstopperen signaliserte til keeper David de Gea at han ønsket ballen i frispillingen, men brukte altfor lang tid med flere Sevilla-spillere i ryggen.

Youssef En-Nesyri presset Maguire såpass hardt at United-kapteinen mistet ballen som bakerste mann, og Sevillas angrepsspiller gjorde ingen feil da han kom alene med de Gea.

Med Lisandro Martínez og Raphaël Varane ute med skade, Bruno Fernandez suspendert og Marcus Rashford på benken etter en smell, måtte United-manager Erik ten Hag stable om på brikkene til oppgjøret i Sevilla.

Han fikk se sitt lag slite stort med et svært entusiastisk spansk lag, og sett bort fra en grei mulighet til høyreback Aaron Wan-Bissaka hadde gjestene fra Manchester svært lite å komme med.

Hele arenaen trodde Lucas Ocampos hadde doblet ledelsen like før pause da han bredsidet ballen i nettet, men reprisene viste at Marcos Acuña var i en marginal offside da han slo inn til Sevilla-kompisen.

Scoringen ble dermed annullert, men det var bare et varsku for hva som skulle komme.

...og De Gea-brøler

Ten Hag kastet innpå både Marcus Rashford og Luke Shaw fra start til den andre omgangen, men ingen av dem rakk knapt å være borti ballen før Sevilla hadde doblet ledelsen.

En presis corner fra Ivan Rakitic fant Loïc Badé, som med skulderen headet ballen i det lengste krysset.

Scoringen gjorde at United trengte to mål for å redde ekstraomganger, og til tross for at gjestene på et tidspunkt koblet et lite grep om kampen, var de i realiteten aldri i nærheten av å ryste hjemmelaget.

Vondt ble også til verre etter 81 minutter da de Gea nærmest overgikk Maguire sin tabbe fra den første omgangen.

Den spanske burvokteren skulle ta ned et langt oppspill på utsiden av sekstenmeteren, men misset fullstendig i mottaket og serverte heller En-Nesyri på åpent mål fra rundt 20 meter.

Sevilla-spissen lot seg ikke be to ganger og trillet ballen i det åpne buret til 3–0.

– Det er en ubegripelig klønete involvering av De Gea, utbrøt Viaplay-kommentator Lars Tjærnås, og fulgte opp.

– Det er knapt så man tror det!

Resultatet betyr at United er ute av Europa League, mens Sevillas ferd i Europa fortsetter.

Vi fulgte kampen minutt for minutt her!