Gå til sidens hovedinnhold

Gigantmøte Wimbledon-finale

Roger Federer møter Novak Djokovic.

Wimbledon-publikummet får sin drømmefinale når verdenstoer Novak Djokovic møter veteranen Roger Federer i kamp om den gjeve Grand Slam-tittelen søndag.

Fredag fikk Federer en lettere vei fra semifinalen da han brukte én time og 40 minutter på å beseire canadieren Milos Raonic i strake sett. Sveitseren, som jakter sin åttende tittel i London, vant 6-4, 6-4, 6-4.

Djokovic måtte slite mer mot den 11.-seedede overraskelsesmannen Grigor Dimitrov fra Bulgaria. Etter én settseier til hver spiller, vant serberen de siste to i tiebreak.

Finalen mellom to av tennisverdenens største spillere blir bare den andre i Grand Slam-sammenheng. Forrige gang var i US Open i 2007, da en 19-årig Djokovic ga Federer hard kamp om seieren, men tapte knepent i samtlige tre sett.

Tittelgrossist

4.-seedede Federer er klar for sin niende finale i turneringen han vant fem ganger på rad fra 2003 til 2007. Han tok også hjem Wimbledon-tittelen i 2009 og 2012.

I semifinalen unngikk han trøbbel mot en Raonic som er kjent for å serve meget godt. Canadieren ble holdt nede på 17 serveess, og Federer hadde god kontroll. Det meste av kampen gjorde 32-åringen unna i rusletempo.

En helt annen kamp venter søndag mot fjorårsfinalist Djokovic. Seiersstatistikken dem imellom er 18-16 i favør Federer.

Tøff kamp

Djokovic vant turneringen i 2011 og kan i år ta sin annen Wimbledon-tittel etter en dramatisk semifinale på drøyt tre timer mot Dimitrov.

Den serbiske favoritten vant det første settet 6-4, men i annet sett herjet Dimitrov og vant 6-3. I sett tre og fire måtte det altså tiebreak til for å kåre en vinner. De vant Djokovic 7-2 og 9-7.

– Det var en vanskelig kamp. Dimitrov er en framtidig stjerne. Jeg er bare glad for å ha nådd en ny Grand Slam-finale, sa Djokovic etter at seieren var i boks. (©NTB)

Kommentarer til denne saken