Over de siste ti månedene har Rafael Nadal og Novak Djokovic skilt seg ut fra resten av tenniseliten, og har etablert seg som verdens to beste tennisspillere. Søndag kjemper de om Wimbledon-tittelen.

Uansett utfall i finalen, vil Djokovic innta ranking nummer én i verden. En utrolig prestasjon av serberen, som har uttalt at en seier i Wimbledon vil bli toppen av kransekaka.

- Det er rett og slett noe jeg alltid har drømt om, sier Djokovic ifølge The Guardian.

- Mental hjelp
Serberen slo Jo-Wilfried Tsonga på fredag, og kvalifiserte seg til sin første Wimbledon-finale noensinne. Motstander Nadal spiller sin femte Wimbledon-finale på seks år, etter å ha danket ut Andy Murray i semifinalen.

Djokovic vant 43 kamper på rad, før han ble slått av Federer i semifinalen i French Open. Før det vant han fire strake finaler mot Nadal. Han har derfor selvtillit før søndagens finale.

- De fire gangene jeg har vunnet mot ham, vil være mental hjelp for meg før denne kampen. Jeg har alltid tro på at jeg kan vinne mot de beste spillerne i de største turneringene, sier Djokovic.

- Spillet hans er komplett
Rafael Nadal skryter av Djokovic før finalen.

- Jeg mener at spillet hans er komplett. Han har en god serve, gode bevegelser og raske øyne. I mine øyne er hans beste egenskap at han er rask til å angripe ballen, sier Nadal.

En seier vil føre Nadal opp på siden av Bjørn Borg og Rod Laver på fjerdeplass over historiens mestvinnende Grand Slam-vinnere med 11 seiere. Spanjolen hevder han ikke bryr seg om rekorder.

- Det som gjelder for meg nå, er at jeg er i finalen. Det er jeg veldig glad for, og jeg har en vanskelig kamp foran meg, som jeg vil nyte. Vi vil få nok av tid til å snakke om tennishistorie, sier Nadal.

Gigantkampen starter kl 15.