*Nettavisen* Sport.

Giganttabbe reddet Rosenborg

Foto: Ned Alley / NTBscanpix

Lite overbevisende forestilling holdt likevel til tre poeng.

07.07.13 20:17

ROSENBORG - LILLESTRØM 1-0:

Etter at Strømsgodset gikk på sesonges tredje tap, da de ble slått av Haugesund på lørdag, hadde gullutforder Rosenborg muligheten til å komme helt opp i ryggen på drammenslaget.

Et til tider ukonsentrert og tilsynelatende noe slitent hjemmelag, bød ikke på noen festforestilling på Lerkendal, og kunne takke både egen og motstanders keeper for at det til slutt endte med ettmåls-seier.

Daniel Örlund sto som en levende vegg, mens LSKs Arnold Origi sto for kveldens sirkusnummer da han rotet inn kampens eneste scoring i eget mål.

- I dag er vi litt heldig, det må vi innrømme. Men vi vinner, og det er jævlig viktig. Nå er vi helt med i kampen på toppen av tabellen.

Mange sjanser
Det ble en første omgang med to nærmest forskjellige rosenborglag.

Etter å ha kjørt kampen fullstendig de første 20 minuttene, virket det som om Per Joar Hansens menn tok kvelden de påfølgende 25.

Begge lagene skapte store sjanser i hver sin periode av den første omgangen, men like fullt sto det 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Rosenborg gjenerobret trykket etter pause, men hadde enda ikke fått ballen i nettmaskene da klokken passerte en times spill.

Da fikk de særdeles god hjelp av bortelagets keeper Arnold Origi.

Tabbemål
John Chibuike fikk en fot på et innlegg, men avslutningen var ikke hardere enn at Origi burde avverget uten store problemer.

På forunderlig vis klarte imidlertid kenyaneren å rote ballen i eget nett, og Rosenborg var i ledelsen.

Resten av kampen dreide seg stort sett om Lillestrøm, og én Rosenborg-spiller: Daniel Örlund.

Svensken sto i veien for alt som kom, og ble fortjent kåret til banens beste.

For Lillestrøm sin del må tapet ha vært tungt å svelge, og dermed ligger romerikingene fortsatt nede i sumpen på Tippeliga-tabellen.

Etterlengtet seier for Sandnes Ulf
Kenneth Sola scoret to ganger da Sandnes Ulf slo Start 3-1 i søndagens bunnoppgjør i eliteserien. Det var vertenes første seier på ni kamper.

Trepoengeren var svært viktig for rogalendingene, som ikke hadde vunnet en seriekamp siden slutten av april. At den kom mot nettopp Start sørget samtidig for at en annen bunnrival ikke fikk stikke ifra i nedrykksstriden.

Rogalendingene er fortsatt på sisteplass på tabellen, men er kun ett poeng bak Start. Det er to poeng opp til Lillestrøm på kvalifiseringsplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.