Gigantunderskudd for Manchester United

Foto: Paul Ellis (AFP)

«Red Devils» har rapportert et tap på 80 millioner pund før skatt.

08.10.10 18:14

79,6 millioner pund - eller nesten 740 millioner kroner etter nåværende valutakurs - i minus er resultatet før skatt for Manchester United det siste året.

Resultatet gjelder de siste tolv månedene fram til 30. juni, og står i sterk kontrast til året før, da klubben gikk 48 millioner pund i overskudd. Den gang var imidlertid salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid for 80 millioner pund en svært så innvirkende faktor.

Økt omsetning
Det negativet resultatet sist år skyldes i stor grad uforutsette finanskostnader og reduserte inntekter fra salg av spillere, melder BBC.

Klubbens totale årlige omsetning økte til 286,4 millioner pund sist år.

Omsetningen på kampdagene falt fra 108,8 millioner til 100,2 millioner pund. Klubben forklarer at fallet skyldes at laget ikke avanserte like langt i Champions League som de gjorde året før. Mens Manchester United røk ut i kvartfinalen i 2009-10-sesongen, gikk laget helt til finalen der Barcelona ble for sterke året før.

Medieomsetningen økte imidlertid fra 99,7 millioner til 104,8 millioner, delvis takket være høyere tv-utbetalinger fra Uefa.

Protester
Manchester United ble kjøpt opp av den amerikanske Glazer-familien for 800 millioner pund i 2005.

Kritikere mener at eierne har påført klubben stor gjeld, noe som har ført til store protester fra mange United-supportere.

Som kjent boikotter flere fans også lagets røde drakter, og bærer i stedet grønne og gule drakter og skjerft - originalfargene til Newton Heath, laget som ble grunnlagt i 1878 og som senere ble omdøpt til Manchester United.

En gruppe velstående United-supportere, kjent som «the Red Knights», har varslet et bud på klubben, men Glazer-familien står fast på at klubben ikke er til salgs.

HTML EMBED

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag