RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giggs: - Vi burde ha vunnet

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
United stanget og stanget. Til slutt fikk Ryan Giggs hull på Celtic.

CELTIC - MANCHESTER UNITED 1-1:

Det så ut til å gå mot en hjemmeseier i Skottland. United hadde vært best gjennom hele kampen, men det manglet det lille ekstra foran mål. Da er det greit å ha en superveteran på laget. Ryan Giggs luktet at keeper kom til å gi en retur på Cristiano Ronaldos knallharde skudd, og hadde en enkel oppgave med å heade inn en fortjent utligning for United.

Etter kampen var Giggs mest irritert over at United ikke dro hjem til Manchester med tre poeng i bagasjen.

- Når vi utlignet så sent, er det vel for så vidt greit med ett poeng. Men med det tempoet vi spilte med, hadde vi fortjent en seier, sa waliseren til Sky Sports etter kampen.

Han ergret seg også over de svake første 45 minuttene.

- Gamblet
- Det var en skuffende første omgang, men vi spilte langt bedre de siste 45 minuttene. Vi spilte knallhardt og kjørte over dem.

Giggs luktet det kom til å bli en mulighet ut av skuddet til Ronaldo som førte til målet.

- Det er alltid verdt å følge opp en ball som beveger seg på den måten. Jeg gamblet og ballen falt på hodet mitt, avsluttet dagens helt for United.

Tidlig ledelse
Første omgang var en tett og jevn affære. Celtic jobbet knallhardt på typisk skotsk manér, mens United var usedvanlig upresise i pasningsspillet sitt.

Kampen var kun 13 minutter gammel da hjemmelaget tok føringen. Og det på vakkert vis. Celtic vant ballen tilbake etter et frispark og ballen gikk fort i lengderetning til Gary Caldwell som headet ballen videre til Scott McDonald. Han var iskald og lobbet ballen nydelig over Ben Foster i United-buret.

United presset skottene resten av omgangen, men uten å komme til de helt store sjansene. Skottene var flinke til å presse ballsikre engelskmenn ut av spillestilen og ga United-spillerne lite rom å jobbe med.

Men mer skjedde ikke i første omgang og spillerne gikk til pause med en 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Heroiske skotter
Etter pause kjørte United på med alt de hadde av offensivt materiale. Men skottene sto imot og kjempet med nebb og klør for å ta hjem alle tre poengene.

Men kvarteret ut i omgangen var United veldig nære en utligning. En godt slått corner endte på hodet til Dimitar Berbatov, men hans heading ble reddet på strek av Shaun Maloney.

United trykket på, mens Celtic forsvarte seg heroisk. Frustrasjonen bredte seg utover United-spillerne og den velkjente positiviteten i United-angrepet var ikke til å kjenne igjen.

Men United-trykket måtte til slutt gi resultater. Og i det 84. minutt var altså superveteran Giggs på rett plass til rett tid. Ronaldo fyrte av fra 30 meter og Celtics keeper måtte gi retur. Der var Giggs på plass og sørget for fortjent utligning.

Dermed endte det uavgjort i «Battle of Britain», noe Celtic vel i bunn og grunn måtte si seg best fornøyd med. United var friskest gjennom hele kampen, men de manglet det lille ekstra foran mål.

United topper dermed gruppe E på målforskjell foran Villarreal. Begge lag har åtte poeng.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere