*Nettavisen* Sport.

Giggs hinter om karriereslutt

Foto: (AP PHOTO/Scanpix)

Ryan Giggs har spilt ufattelige 781 kamper for Manchester United. Etter årets sesong kan det være slutt.

06.01.09 14:25

Waliserens nåværende kontrakt med United utløper etter årets sesong. Foreløpig har det ikke vært snakk om nye kontraktsforhandlinger, og trolig blir det ikke tatt noen avgjørelse før medaljene i den engelske eliteserien er utdelt i mai.

Selv hinter 35 år gamle Giggs om at en innholdsrik karriere nå kan gå mot slutten.

Mest merittert
– Jeg fortsetter å spille så lenge det er moro, hvis kroppen holder og dersom manageren vil ha meg med. Hvis en av de tingene forsvinner, vil jeg vurdere å legge opp. Kanskje skjer det etter årets sesong, sier Giggs i et intervju med den britiske storavisen The Sun.

United-kjempen er den mest meritterte fotballspilleren i Storbritannia med sine 28 trofeer. Samlingen inkluderer blant annet to seirer i mesterligaen, ti ligamesterskap og fire FA-cuptitler.

I tillegg har 35-åringen spilt 64 landskamper for Wales.

Slo Charlton-rekord
I mesterligafinalen mot Chelsea i mai slo han Sir Bobby Charltons rekord i antall obligatoriske kamper for Manchester United. Siden har han plusset ytterligere kamper til merittlista, og står nå med 781.

Kanskje stopper han på rundt 800 – i mai.

– Kontrakten min utløper, så vi får se. I øyeblikket har det ikke vært noen kontakt med klubbledelsen, sier Giggs – og sikter til nye kontraktsforhandlinger.

– Fysisk er jeg bedre enn noen gang. Forskjellen er at jeg trenger mer tid til å restituere meg etter kamper, sier han.

Enda gladere for titler
At 35-åringen fortsatt kan spille en betydelig rolle på Old Trafford, er det liten tvil om. Senest forrige sesong var waliseren helt avgjørende for at to trofeer havnet i de allerede velfylte premieskapene på «Drømmenes teater».

I mesterligafinalen i Moskva satte han inn det avgjørende straffesparket, og i målprotokollen havnet han også da United avgjorde ligamesterskapet mot Wigan.

– Seirer og titler gjør meg enda gladere nå enn i mine yngre dager. Det har nok med at jeg innser at det kan bli mine siste, sier Giggs.

Kan spille flere år til
Han er den eneste United-spilleren som har scoret i 12 mesterliga-turneringer på rad, og er også alene om å ha scoret i samtlige utgaver av Premier League siden starten.

35-åringens agent, Harry Swales, sier til BBC at han tror Giggs kan spille fotball i flere sesonger til – og at kontraktsforhandlinger med United-ledelsen vil finne sted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag