Gå til sidens hovedinnhold

Giggs hinter om karriereslutt

Ryan Giggs har spilt ufattelige 781 kamper for Manchester United. Etter årets sesong kan det være slutt.

Waliserens nåværende kontrakt med United utløper etter årets sesong. Foreløpig har det ikke vært snakk om nye kontraktsforhandlinger, og trolig blir det ikke tatt noen avgjørelse før medaljene i den engelske eliteserien er utdelt i mai.

Selv hinter 35 år gamle Giggs om at en innholdsrik karriere nå kan gå mot slutten.

Mest merittert
– Jeg fortsetter å spille så lenge det er moro, hvis kroppen holder og dersom manageren vil ha meg med. Hvis en av de tingene forsvinner, vil jeg vurdere å legge opp. Kanskje skjer det etter årets sesong, sier Giggs i et intervju med den britiske storavisen The Sun.

United-kjempen er den mest meritterte fotballspilleren i Storbritannia med sine 28 trofeer. Samlingen inkluderer blant annet to seirer i mesterligaen, ti ligamesterskap og fire FA-cuptitler.

I tillegg har 35-åringen spilt 64 landskamper for Wales.

Slo Charlton-rekord
I mesterligafinalen mot Chelsea i mai slo han Sir Bobby Charltons rekord i antall obligatoriske kamper for Manchester United. Siden har han plusset ytterligere kamper til merittlista, og står nå med 781.

Kanskje stopper han på rundt 800 – i mai.

– Kontrakten min utløper, så vi får se. I øyeblikket har det ikke vært noen kontakt med klubbledelsen, sier Giggs – og sikter til nye kontraktsforhandlinger.

– Fysisk er jeg bedre enn noen gang. Forskjellen er at jeg trenger mer tid til å restituere meg etter kamper, sier han.

Enda gladere for titler
At 35-åringen fortsatt kan spille en betydelig rolle på Old Trafford, er det liten tvil om. Senest forrige sesong var waliseren helt avgjørende for at to trofeer havnet i de allerede velfylte premieskapene på «Drømmenes teater».

I mesterligafinalen i Moskva satte han inn det avgjørende straffesparket, og i målprotokollen havnet han også da United avgjorde ligamesterskapet mot Wigan.

– Seirer og titler gjør meg enda gladere nå enn i mine yngre dager. Det har nok med at jeg innser at det kan bli mine siste, sier Giggs.

Kan spille flere år til
Han er den eneste United-spilleren som har scoret i 12 mesterliga-turneringer på rad, og er også alene om å ha scoret i samtlige utgaver av Premier League siden starten.

35-åringens agent, Harry Swales, sier til BBC at han tror Giggs kan spille fotball i flere sesonger til – og at kontraktsforhandlinger med United-ledelsen vil finne sted.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken