*Nettavisen* Sport.

Giggs slår tilbake mot Ibrahimovic-kritikk

SLÅR TILBAKE: Ryan Giggs liker ikke uttalelsene til Zlatan Ibrahimovic. Foto: Andrew Boyers (Reuters)

Zlatan Ibrahimovics (37) kritikk har satt fyr i Manchester United-kjernen.

19.03.19 17:41

Zlatan Ibrahimovic kom nylig med krass kritikk av den velkjente «Class of 92» i Manchester United. Tidligere klubbstjerner som Gary Neville, Paul Scholes og Ryan Giggs får gjennomgå av svensken.

- De er ikke der mer. De er på TV og klager hele tiden siden de ikke er aktive i klubben. For eksempel med Pogba: Han var i United som unggutt, så dro han ut før han kom tilbake. Slikt er ikke godt likt i Ferguson-sirkelen. Disse spillerne flyttet aldri på seg. De var alltid der på grunn av Ferguson, uttalte svensken til The Mirror.

37-åringen fortalte også at han tror klubben hadde hatt godt av å fjerne Ferguson helt. Han mener at skottens nærvær og hans tidligere elever hemmer klubben fra å utvikle seg.

- Alt som skjer i klubben blir dømt ut fra Ferguson-æraen. De sier at dersom Ferguson var her, ville dette ikke ha skjedd, Ferguson ville ikke gjort det slik og Ferguson ville heller gjort det slik. Alt handlet om Ferguson. Hvis det var opp til meg, ville jeg sagt at jeg ikke ville hatt noe med Ferguson å gjøre lenger. Jeg ville komme og skape min egen historie, fortalte Ibrahimovic.

Giggs slår tilbake

Tirsdag slår Ryan Giggs kraftig tilbake mot LA Galaxy-spilleren. Giggs er landslagssjef for Wales, og hadde tirsdag pressekonferanse før landets kamper mot Trinidad og Tobago og Slovakia.

- Tydeligvis kan han mer om klubben enn oss, spøkte waliseren, før han fortsatte mer seriøst.

- Når vi har spilt mer enn 2000 kamper for Manchester United totalt, er det greit at vi har en mening. Noen ganger er det positivt, andre ganger negativt. Men jeg tror ikke det har påvirket resultatene. Vi er supportere av klubben, akkurat som andre eks-spillere som er på TV og radio. Det er det fotball handler om - å ha forskjellige meninger, sa Giggs på pressekonferansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Zlatan Ibrahimovic er kritisk til Manchester United. Foto: Hahn Lionel/abaca (Pa Photos)

Kritikk fra flere hold

Særlig under José Mourinhos tid som manager i Manchester United, ble klubben kritisert av tidligere spillere. Paul Scholes var gjentatte ganger ute i mediene og mente klubben måtte kvitte seg med portugiseren. Han fikk også støtte av spillere som Gary Neville og Rio Ferdinand.

- Han har gått løs på de over ham fordi han ikke får det som han vil og jeg synes kjeften hans er ute av kontroll. Jeg synes han dummer ut klubben, uttalte blant annet Scholes høsten 2018 om Mourinho etter at portugiseren ymtet frampå med misnøye rundt klubbens overgangspolitikk.

Ibrahimovic hintet til the Mirror om at denne kritikken kom takket være Ferguson.

- De snakket ikke dersom ikke Ferguson ba dem om å åpne munnen. Så jeg tror de må ha tillatelse fra Ferguson for å snakke, hevdet svensken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag