*Nettavisen* Sport.

Giggs tror på City

Foto: EPA/Scanpix

De lyseblå får støtte fra uventet hold før søndagens Manchester-derby.

20.09.09 16:41

Følg Manchester United - Manchester City direkte i Norges raskeste livesystem nå!

Om det skulle kåres en «Mr. Manchester United» hadde nok Ryan Giggs ligget godt an. Waliseren har vært en tro tjener for de røde i en årrekke, og leverer varene fansen vil se omtrent hver eneste uke.

Søndag er vingen klar for sitt 29. Manchester-derby. Et oppgjør United har gjort det til vane å vinne. Og selv om det har blitt et og annet tap i ny og ne, har dette stort sett bare vært en liten nedtur på veien mot en ny pokal eller et nytt mesterskap.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Denne sesongen er det imidlertid ikke like klart hvem som er storebror og lillebror i den engelske industribyen. Takket være uendelige oljemillioner har nemlig City klart å bygge opp et lag som kan skremme vannet av de fleste. Klubben har hentet inn en rekke stjerner i sommer, og er ubeseiret på sine fire første ligakamper denne høsten.

- Nesten litt rart
Til og med Giggs frykter hva de lyseblå kan utrette denne sesongen.

- De har en rekke kvalitetsspillere, og det har de ikke hatt på mange år. Dette blir den største derbykampen på lenge, sier waliseren ifølge tabloiden News of the World.

- Det er nesten litt rart å forberede seg til en derbymatch mot City, og vite at de faktisk er en real utfordrer til ligatittelen denne sesongen, sier den legendariske spilleren.

- Har matchvinnere
Mens City ikke har gått til topps i serien siden 1968, har United så å si hatt klippekort på seriemesterskap de siste 17 årene. Men denne sesongen blir det kanskje tøffere enn noensinne for de røde og sikre seg det gjeve Premier League-trofeet.

- De har startet sesongen glimrende. Laget har en rekke matchvinnere, og når du har slike spillere på laget, har du alltid en sjanse til å gå helt til topps, sier Giggs om City.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ingen vet hvor langt de kan nå denne sesongen. Dermed blir det også en ekstra stor utfordring for oss. De har brukt mye penger, men også brukt de på kvalitetsspillere, sier han.

Giggs er spesielt imponert over hvor fort Citys stjernegalleri har funnet tonen, med tanke på at de fleste av lagets profiler ble kjøpt inn så sent som i sommerens overgangsvindu.

- Bra for Manchester
Waliseren tror likevel at det er et stort løft for byen Manchester at det nå er to lag som kjemper om å vinne en av verdens aller beste fotballigaer.

- Alle som liker fotball har vendt øynene mot Manchester det siste året, på grunn av trofeene vi har vunnet, og de store pengene som City har brukt.

- Det er bra for byen å ha to topplag.

- Tevez var populær
En som har gjort det utenkelige - forlatt United til fordel for City - er Carlos Tévez. Giggs tror likevel at spissen vil få en varm velkomst i søndagens derbykamp.

- Jeg tror Carlos vil få en varm velkomst. Han var i hvert fall en svært populær spiller den tiden han var her. Vi likte han godt, alle sammen, forteller den walisiske vingen.

- På to år her, var han med å vinne to ligatitler og en mesterligatittel. Han var en svært viktig del av laget som oppnådde dette, sier United-spilleren om Tevez

Oppgjøret mellom United og City sparkes i gang .14.30, og kan følges minutt for minutt i Norges raskeste livesystem.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.