RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk 12 mil for Sandefjord

Sist oppdatert:
Kompisgjengen fra Sandefjord tenker seg nok om to ganger før neste gang de inngår et veddemål.

Da Nettavisen var innom Saras Telt i Spikersuppa var det tydelige tegn på at det kommer til å være mange slitne, blåkledde fotballsupportere i hovedstaden søndag. Sandefjord-supporterne har benket seg til midt i sentrum, og partyfaktoren og energiforbruket var kort fortalt høy. Men få har en så god unnskyldning for å være slitne søndag som kompisgjengen Nettavisen møtte midt i festkaoset.

Klarer knapt å stå
Ulrich Aasland (17), Aleksander Hauge (14) og Ken-Roger K. Olsen (25) er ihuga Sandefjord-supportere, men hadde liten tro på at laget i deres hjerter skulle nå cupfinalen. Derfor lovte de å gå de 12 milene til Ullevaal dersom det skulle skje...

Og de er ikke typene til å trekke seg fra et veddemål. Tilsammen seks gutter forlot torsdag klokken 12 Sandefjord til fots. Med følgebil og hele pakka.

- Nå klarer vi så vidt å stå. Du kan si vi er temmelig gale, innrømmer gjengen. Vi protesterer ikke.

Flere falt av underveis
Inkludert overnatting i Horten og Drammen tok det nøyaktig 56 timer å komme seg til Oslo til fots. Klokken 20.00 ankom det som var igjen av følget Saras Telt.

- Jeg måtte gi meg i Drammen, innrømmer Olsen. Og det til tross for at jobben hadde sponset ham både mat og klær på turen.

- I tillegg var det en som falt av i Horten.

Olsen "jukset" den siste etappen, men det kan vel bare sies å være vel fortjent. Festen i Spikersuppa blir kombinert cupfinale- og bursdagsfest for den ferske 25-åringen.

Søndag skal gjengen selvfølgelig gå de siste fem kilometerne til Ullevaal.

Vinner på grunn av tap

Det er selvfølgelig ikke en sjel i Saras Telt som tviler på cupgull søndag. I den litt roligere delen av teltet fant Nettavisen kveldens best underbygde gullteori. Samboerparet Oddbjørn Finstad og Astrid Dragland har holdt et godt øye med statistikken før cupfinalen.

- Vi tapte mot Ham-Kam i serien, men slo dem i cupen. Så tapte vi mot Rosenborg i serien, men slo dem i cupen. Vi tapte også mot Fredrikstad i serien, så da vinner vi selvfølgelig.

- I tillegg har vi årets trener!

Finstad mener også at 2006 er nødt til å bli et lykkeår av andre grunner. Som konvertert-fotballsupporter har den tidligere Tromsø-fanen opplevd cuptriumf før.

- Tromsø vant i 1996. Det går i en 10 årssyklus. Alle ting tilsier at Sandefjord vinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere