*Nettavisen* Sport.

Gikk baklengs over mål

Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)

Slik feiret hjemmeyndling Lars Petter Nordhaug.

06.11.11 17:09

TØNSBERG/OSLO (procycling.no): Lørdag vartet Tønsberg opp til cyclocross-fest, med flere av Norges beste syklister på plass.

Selv med 12 grader og skyet vær, hadde mange funnet veien til rittet og stemningen var på topp.

Løypen var åpen for gjennomkjøring den siste timen før starten gikk. Flere av de profilerte rytterne, deriblant Lars Petter Nordhaug, fikk smake på det gjørmete underlaget allerede før starten gikk. Regnværet de siste dagene gjorde at løypa ble mer og mer krevende.

Fire ryttere skilte seg raskt ut fra resten av feltet. Det var Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug (Team Sky), Magnus Darvell og Mattias Wengelin (Team Kalas). Darvell ligger som nummer 98 på UCI-rankingen, mens Wengelin er nummer 393 på samme ranking.

Tekniske uhell
Fjorårsvinner Rune Høydahl havnet raskt i bakleksa, og det var tidlig klart at seieren ville stå mellom de fire i tet.

Wengelin fikk problemer med sykkelen da det gjensto fem runder. Team Kalas-rytteren måtte dermed se sin lagkamerat Darvell og Sky-duoen forsvinne.

Rett etter Wengelins sykkeltrøbbel tapte også hans lagkamerat, Magnus Darvell, litt terreng. Han fikk riktignok fart på sykkelen, og passerte rett bak Team Sky-duoen med fire runder igjen.

Med fire runder igjen tok Darvell over føringen – igjen – men svensken hadde Boasson Hagen og Nordhaug limt på bakhjulet.

Presterte på hjemmebane
Verken Nordhaug eller Darvell ville dra ut på den tredjesiste runden. Det gjorde at Boasson Hagen fikk kontakt igjen, men det var tydelig at 24-åringen slet i de mest tekniske partiene. De små lukene måtte han tette hver gang trioen kom ut på asfaltstrekkene, etter den lille kanten opp til isbanen i Tønsberg (hvor rytterne måtte av sykkelen) og ved målpassering.

I de tekniske partiene med to runder igjen til mål fikk Nordhaug en liten luke ned til Darvell, mens Boasson Hagen – litt overraskende – fulgte hjulet til svensken. Sykkelproffen fra Nøtterøy (Nordhaug), kun en liten sykkeltur fra Tønsberg, tråkket til skikkelig på den nest siste runden.

Ved målpassering for siste gang hadde Lars Petter Nordhaug ti sekunder ned til Darvell. Det virket som at Edvald Boasson Hagen hadde gitt opp, for han passerte over halvminuttet bak, men han hadde kontroll på resten av feltet bak seg.

Nordhaug viste ingen svakhetstegn på den siste runden, og suste inn mot det som lignet en flott seier i Tønsberg. Darvell prøvde et siste sykkelbytte, men det hjalp ikke. Nordhaug tok seieren på hjemmebane, foran Darvell og Boasson Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håvard Solerød

Hardt løp
- Det var skikkelig hardt, men moro. Jeg var ikke så høy i hatten halvveis, for da kjørte de skikkelig fort. Men jeg kom meg mot slutten, og da fikk jeg en luke ned til svensken, sier Nordhaug til procycling.no

Magnus Darvell, som er tidligere svensk meste i terrengsykkel, tok andreplassen etter en punktering på slutten.

- Det var en lettkjørt løype, og han (Nordhaug) var virkelig sterk. Jeg punkterte på bakhjulet, og da kjørte han fra meg.

Darvell fikk byttet sykkel, men klarte aldri å tette luken opp til nordmannen. Svensken var svært imponert over hvor godt den norske Sky-duoen taklet overgangen fra landeveien til ulendt terreng.

- Han imponerte meg teknisk, faktisk begge to (Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen vår.anm). Jeg håper Nordhaug stiller opp i noen internasjonale cyclocross-ritt, for der kunne han gjort det bra, skryter Darvell.

Edvald Boasson Hagen punkterte på forhjulet med litt over en runde til mål. Etter målgang var han glad for at han ikke veltet og pådro seg skader.

- Det var klinete og skummelt, men det gikk heldigvis bra. Det var tøft, og jeg er fornøyd med tredjeplassen, sa sykkelstjernen til procycling.no etter løpet.

Resultater:

Menn senior:
1. Lars Petter Nordhaug (Team Sky)
2. Magnus Darvell (Team Kalas)
3. Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Åpen klasse M/K 10-14:
1. Henrik Tveitan (Tønsberg CK)
2. Kasper Svendsen (Tønsberg CK)
3. Lars Olav Kure (Moss CK)

Kvinner senior:
1. Emma Johansson (Team Hitec)
2. Lisa Strøm (Falu CK)
3. Marte Emilie Skjolden (Smaalenene SK)

Åpen klasse (terrengsykkel/cyclocross) 15-senior:
1. Jan Kristian Olsen (Moss CK)
2. Simen Svartås (Asker CK)
3. Thomas Jaerson (Svarstad Sykkel)

Fullstenige resultater finner dere her (ekstern lenke)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Atle Smenes

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.