Gikk du på sportsbløffene?

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Scheie landslagstrener og navneskifte for Stabæk? Les disse og flere aprilsnarrer.

02.04.09 14:37

Enten du husket eller glemte at det er 1. april i dag, er det store muligheter for at du har latt deg bløffe av noen av sportsspøkene i media.

Nettavisen har samlet et knippe av aprilsnarrene under.

Sprintstjerne blir norsk
Jamaicanske Asafa Powell er en av verdens største sprintstjerner og holdt lenge verdensrekorden på 100 meter med tiden 9,74. Nå skal han bli norsk statsborger og konkurrere for Norge i VM i Berlin! I hvert fall om vi skal tro friidrett.no - men det skal vi nok ikke på en dag som denne.

Snåsamannen til OL
Petter Northug ringte Snåsamannen under Tour de Ski i årets sesong. Det er fakta.

Nå skal ifølge Adresseavisen Snåsamannen Joralf Gjerstad bli med den norske troppen til OL 2010 som en del av det medisinske støtteapparatet. Det er en aprilsnarr.

Svindal vs Northug
Det er flere som vil sko seg på Norges største langrennsstjerne på en dag som denne. Og hva passer vel bedre enn å dra med seg Norges største alpinstjerne i tillegg?

Det kunne vært interessant og sett drømmeduellen mellom Petter Northug og Aksel Lund Svindal i skicross i Vancouver-OL til neste år, slik Norges Skiforbund skriver. Men det blir nok bare med drømmen...

Vil du være kartleser for proffene?
Rally-Norge kaster seg på aprilspøkene. Norskrally.com skriver at de fleste deltakerne i Rally Sørland skal stille med gjestekartlesere fra sponsorenes rekker under løpet i Mandal fredag.

Dette gjøres på grunn av den vanskelige økonomien, hevdes det. Men det eneste vanskelige her er nok å ta saken alvorlig.

Scheie skal trene hopperne
En sorgens dag for alle norske hopp- og fotballentusiaster - Arne Scheie gir seg som kommentator i NRK for å trene hopplandslaget!

Nærmere spesifikt, for å jobbe med hoppernes nedslag, skal vi tro nettopp NRK.

Tanken om litt ekstra ekspertise for å rette opp en dårlig hoppsesong er spennende nok, men det spørs om ikke Arne Scheie skal få fortsette å drive med det han gjør best i Norge.

Parallellhopp
Flere saker fra hopptoppen.

Det internasjonale skiforbundet har nemlig bestemt at den nye Holmenkollbakken skal være med i et spennende prøveprosjekt for å teste ut parallellhopping, skriver Skiforeningen.no.

Patentet går ut på at to og to hoppere skal sette utfor hoppkanten parallelt i hvert sitt spor.

Stabæk skifter navn
Vi hopper videre til fotballverdenen.

Stabæk Fotball skriver på sine hjemmesider at laget skal skifte navn. Årsaken er den siste tids suksess på banen, noe som har ført til deltakelse i Mesterligaen. Internasjonale turneringer og særnorske bokstaver passer som kjent ikke sammen, dermed blir det nye navnet FC Stabekk Barum.

Innsendte spøker fra leserne:

Riise til Vålerenga
Rett før overgangsvinduet stengte natt til onsdag ble det klart at Bjørn Helge Riise forlater LSK og går til Vålerenga, melder Romerikes Blad.

Stabæk med seilfly til Fredrikstad
Stabæk, unnskyld - Stabekk Barum, arrangerer sjøflytur for supporterne til bortekampen mot Fredrikstad 14. april, melder lagets hjemmesider.

- Vi har allerede hatt en kar som har meldt på familien sin på fem stykker, skriver Bjørnar Posse Sandboe i en mail til Nettavisen.

Engelsk landslagsspiller til norsk 5. divisjon
Bømlos a-lag har signert en engelsk toppspiller med over 50 landskamper for England, melder Bømlo idrettslag.

Drillo rektorkandidat
Egil Drillo Olsen stiller som rektorkandidat ved Norges idrettshøgskole når han er ferdig som landslagstrener, skriver nettopp Norges idrettshøyskole.

Setter grense på antall deltagere
Det blir innført en maksgrense på antall deltagere på motorsportarrangementer etter forslag fra Norsk Miljøvern, skriver Motorsportavisen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.