Gå til sidens hovedinnhold

- Gikk fortere enn ventet

Jan Erik Aalbu hadde ikke ventet at Marianne Skarpnord skulle slå igjennom så tidlig.

23-åringen fra Sarpsborg ble mandag kveld hun klar for neste sesongs LPGA-tour, som forbeholdes de aller beste kvinnelige golfspillerne i verden.

Det er der hun hører hjemme.

Det tyder i alle fall resultatene på årets Ladies European Tour (LET) på, ettersom Skarpnord gikk til topps i to turneringer og endte blant de ti beste i totalt ni turneringer.

- Marianne har alltid vært et stort talent, men det har kanskje gått litt fortere enn jeg hadde ventet, sier tidligere sportssjef i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu.

- Må inspirerer veldig mange
- Det store målet hennes i år var å vinne én turnering på LET, og hun har vunnet to. Og nå har hun kvalifisert for LPGA. Dette må inspirere veldig mange golfspillere her hjemme, mener Aalbu.

Jan Erik Aalbu hentet Skarpnord inn på Team Norway i 2006 og skal definitivt ha sin del av æren for at sarpsborgjenta nå er klar for sportens høyeste nivå.

- Det er en befrielse å greie det. Jeg følte at jeg la press på meg selv, at jeg burde klare dette, forteller Skarpnord til Nettavisen.

Norsk LPGA-duell
- Hva kan du oppnå på LPGA-touren neste sesong?

- Helt ærlig: Det har jeg ikke tenkt på, sier Skarpnord.

Sett med norske øyne blir det i alle fall spennende å se hvordan Marianne Skarpnord klarer seg i forhold til Suzann Pettersen, som de siste tre sesongene har tilhørt eliten av eliten på LPGA-touren og årlig har spilt inn godt over én million dollar.

Det får Skarpnords inntjening på årets LET - på drøyt 200.000 dollar - til å blekne mer enn tantes sorte strikkegenser når den vaskes på 90 grader.

Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot