RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk som lederhund

Sist oppdatert:
Iditarod-vinner Robert Sørlie ble hyllet på overraskelsesfest lørdag. Der avslørte han hvordan han vant løpet.

Litt forsinket på grunn av problemer med noen tollpapirer på Landvetter flyplass i Göteborg kom 34 hunder sammen med eierne sine til gården i Østmarka i Oslo lørdag, der bortimot 150 venner, familie, arbeidskolleger og sponsorer hadde stelt i stand «surpriseparty» for de to heltene fra Alaska, skriver NTB.

Robert Sørlie vant Iditarod-løpet for annen gang, mens debutanten Bjørnar Andersen som er nevø av Robert Sørlie klarte en imponerende fjerdeplass.

Full fest
- Det var knallhardt. På et tidspunkt i løpet var hundene så slitne at de rett og slett ikke orket å løpe videre. For å motivere og inspirere dem måtte jeg ta på meg sledetøyet og gå som lederhund selv i noen mil. Det fikk dem til å fortsette, sa Sørlie til VG.

Champagnen fløt fra låvebrua, det var kaffe og et ti meter langt kakebord som ventet på de to hundekjørerne da de endelig var tilbake i Norge.

Alle hundene var med. Noen av dem fikk strekke litt på beina, og de var uforskammet friske og raske etter alle milene i Alaskas villmark pluss den slitsomme og lange flyturen hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere