Gilbert: – Jeg lider hele tiden

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Presset verdensmester har ennå ikke vunnet i regnbuetrøyen.

Det har vært en tøff sesong for regjerende verdensmester Philippe Gilbert så langt.

Den 31 år gamle valloneren har hatt æren av å kjøre rundt i regnbuetrøyen, men har foreløpig ikke vunnet i det prestisjetunge tekstilet han har holdt siden VM-triumfen i Valkenburg sist høst.

BMC-rytteren krasjet Eneco Touren gikk gjennom hjembyen hans i begynnelsen av august. Nå bruker han Vuelta a España til å bygge seg opp igjen til VM i Toscana i slutten av september. Men en kneskade holder ham tilbake.

– Jeg lider hele tiden etter krasjet i Eneco. Såret er så fælt at jeg ikke kan vise det fram, skriver Gilbert på sin twitterkonto etter fjerde etappe av vueltaen var unnagjort.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Twitter)

Det slake oppløpet, hvor Daniel Moreno stormet til seier med en forrykende akselerasjon, hadde passet en Gilbert i form som hånd i hanske.

Men den tidligere vinneren av Liege-Bastogne-Liege har slitt med å finne formen han hadde for to sesonger siden, da han slo til med en ekstraordinær Ardenner-trippel.

Gilbert var heller ikke like dominant i 2012, men under Vuelta a España begynte han å vinne, og var mer enn god nok til å hente hjem regnbuetrøyen noen uker senere.

Krasjet i første ritt etter VM
Etter VM-triumfen har Gilbert imidlertid slitt med å krysse målstreken først. I Il Lombardia, hans første ritt etter VM-tittelen var i boks, krasjet han ut på spektakulært vis.

Seiersløse Gilbert står med ni plasseringer blant de tre beste denne sesongen. Han tapte marginalt for Sylvain Chavanel på Promenade des Anglais under Paris-Nice i mars. Mens i Brabantse Pijl måtte han gi tapt for den alltid herskesyke Peter Sagan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Ikke overstroisk
I år virker det imidlertid usannsynlig at Gilbert nok en gang skal bryte seierstørken i løpet av Vuelta a España. I intervju med Velonews.com medgir han at det muligens hviler en forbannelse over verdensmestertrøyen.

– Jeg er ikke overtroisk, men etter den sesongen jeg har hatt begynner jeg å lure. Kanskje finnes den forbannelsen alle snakker om, sa Gilbert, som kan bli den første seiersløse verdensmesteren på svært lang tid.

Sist gang en regjerende verdensmester opplevde en vanskelig sesong var i 2008, da Alessandro Ballan ble slått ut av kyssesyken. Den italienske klassikerspesialisten mistet store deler av vårsesongen og Giro d’Italia. Han ble også nevnt i dopingsaken Mantova og ble derfor suspendert av sitt eget lag.

Ballan avsluttet sesongen tidlig, med kun én seier i Polen rundt å vise til.

Gilbert står imidlertid i fare for å bli første seiersløse verdensmester på over ett tiår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.