*Nettavisen* Sport.

Gilbert best på grusveiene

Foto: (sirotti)

Belgieren vant den femte utgaven av Montepaschi Strade Bianche.

05.03.11 18:06

Rittet er blitt et populært ritt, og er av mange omtalt som Italias svar på Flandern rundt. Løpet ligner på den syvende etappen fra fjorårets Giro d’Italia.

Den etappen vant Cadel Evans foran Damiano Cunego og Alexander Vinokourov. Heldigvis for rytterne som syklet i dag var været mye bedre i år enn da rytterne fikk kjørt seg på disse grusveiene i fjor. I dag var det nemlig sol, ikke regn.

På de 190 kilometerne skulle rytterne over åtte gruspartier i kupert terreng, før det på slutten ventet en bratt bakke opp til mål.

LES OGSÅ:Contador vant sesongens første

Bruddet med blant annet Peter Velits, Stuart O’Grady og Greg van Avermaet var aldri en trussel, og til slutt var det favorittene som skulle kjempe om seieren.

På det siste gruspartiet var Damiano Cunego aktiv, men fikk ikke luke. Dermed var det duket for et skikkelig oppgjør opp den siste kneiken. Inn i bakken satt Lampre høy fart for sin kaptein, men Cunego var ikke sterk nok. Av de 20 syklistene som satt igjen var det nemlig Philippe Gilbert som var sterkest opp den siste bakken, og belgieren kunne strekke hendene i været for andre gang i år. På andreplass kom tidligere verdensmester Alessandro Ballan, mens Cunego kapret tredjeplassen.

Ballan var fornøyd med sin egen form selv om han ikke klarte å slå Gilbert.

- Jeg lå bak Gilbert med Cunego på hjul. Gilbert tok innersvingen, og jeg turte ikke å gå på utsiden av han da jeg var redd for å krasje. Men jeg er fornøyd med formen, og dette lover godt foran de kommende løpene, sa Ballan til cyclingnews etter løpet.

Ingen nordmenn deltok i rittet.

Resultater
1. Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto)
2. Alessandro Ballan (BMC Racing Team)
3. Damiano Cunego (Lampre-ISD)
4. Jure Kocjan (Team Type 1)
5. Fabian Cancellara (Leopard Trek)
6. Angel Vicioso (Androni Giocattoli)
7. Oscar Gatto (Farnese Vini-Neri Sottoli)
8. Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli)
9. Greg van Avermaet (BMC Racing Team)
10. Fabian Wegmann (Leopard Trek)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.