*Nettavisen* Sport.

Gilbert-brødre klare for Liège

Foto: (Accent Jobs-Willems Veranda's)

Lillebror Jérôme debuterer i belgisk storritt.

BMC Racing Team fikk selskap av 28 år gamle Jérôme Gilbert under rekognoseringsturen foran Liège-Bastogne-Liège denne uka.

Het Laatste Nieuws skriver at Philippes lillebror debuterer i rittet, etter å ha signert en kontrakt med Accent Jobs-Willems Veranda’s ut sesongen.

- Intensjonen er at han skal være hjelperytter for Leif Hoste, Staf Scheirlinckx og Stefan Van Dijk. Vi håper å ha ham klar til (neste søndags) Liège-Bastogne-Liège, skriver laget på sin egen hjemmeside.

Jérôme Gilbert hadde opprinnelig signert med kontinentallaget Geofco-Ville d’Alger, men da den avtalen kollapset, hoppet han i stedet over til Willems Verand’s-CC Chevigny (farmerlaget til Accent Jobs-Willems Veranda’s).

- Vi ønsket å signere Jèrôme tidligere, men vi hadde 18 ryttere og et sprengt budsjett. Nå har vi fått tilført midler, og er glade for å ha signert Philippes lillebror. Han er åpenbart viktig i markedsføringsøyemed, men han vil også styrke laget vårt sportslig, forteller manager Thierry Eckman til Belga.

Det er fremdeles et par steg opp til storebrors nivå.

I fjor vant Philippe Gilbert alle Ardennerklassikerne (Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège).

Han vant også UCIs verdensranking.

Denne sesongen har det gått tyngre, men de fleste tror BMC-rytteren vil være med å prege rittet når Amstel Gold Race tråkkes i gang søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.