RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gilbert fikk sjokkbeskjed

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
- Du trenger ikke jage bruddet lenger, fortalte sportsdirektøren.

CHERASCO (procycling.no): Philippe Gilbert gjorde kanskje som forventet da han gikk solo og vant Giro del Piemonte for andre år på rad.

Men det var noe som ikke stemte. Oppgitte ryttere slo ut med armene på sisterunden. Hvor ble det egentlig av seksmannsbruddet som ledet rittet tre mil før mål?

Jo, de kjørte faktisk feil.

- Mellom den andre og tredje bakken fikk vi plutselig beskjed om at utbruddet var bak hovedfeltet. Jeg aner ikke hvordan det skjedde, men de må ha kjørt feil et eller annet sted, forteller Sky-direktør Sean Yates til procycling.no.

Ironisk jubel i målområdet
I bruddet satt Luca Solari, Alessandro De Marchi (begge Androni Giocattoli-Diquigiovanni), Oscar Pujol (Cervélo TestTeam), Tony Gallopin (Cofidis), Sonny Colbrelli (Colnago-CSF Inox) og Elia Favilli (ISD-Neri).

procycling.no var vitne til at Oscar Pujol jublet ironisk idet han hoppet av sykkelen før hovedfeltet var i mål. Etterpå havnet han og Luca Solari i en opphetet diskusjon med Diquigiovanni-sjefen Gianni Savio.

Rytterne fortalte at årsaken til arrangørtabben var at de fulgte etter en ambulanse og politimotorsykler som lå foran i løypa. Da feiltrinnet ble oppdaget hadde allerede favorittgruppa med Thor Hushovd og Philippe Gilbert passert dem.

Med 50 kilometer igjen ledet sekstetten med hele fem og et halvt minutt. Ved Gerbelletto ble feltet så "samlet igjen" etter feilmanøvreringen.

Deretter gikk Alessandro Proni (Acqua & Sapone), Leonardo Bertagnolli (Androni Giacattoli), Aleksandr Diatsjenko (Team Kajtusja), Angel Madrazo (Caisse d'Epargne), Juan Solér (Caisse d'Epargne), Domenico Pozzovivo (Colnago CSF Inox) og Giampaolo Carusa (Team Kajtusja) kontra - før Gilbert og hans Lotto-kompiser tettet luka med 500 meter igjen til mål.

- Utgjorde en stor forskjell
Etter løpet fikk procycling.no et eksklusivt møte med den belgiske klassikerspesialisten.

- Hvor ble det av bruddet i dag?

- Jeg vet ikke. Jeg fikk plutselig beskjed fra Roberto (Damiani, sportsdirektør i Omega Pharma-Lotto) om ikke å jage bruddet lenger fordi de hadde kjørt feil, sier Gilbert til procycling.no.

Den belgiske klassikerspesialisten er til og med stor nok til å si at han tok seieren på grunn av det famøse opptrinnet.

- Det utgjorde en stor forskjell for mitt løp. Det var hardt for meg i dag. Jeg tror bruddet hadde holdt hele veien inn om ikke dette hadde skjedd. Det hadde i hvert fall vært vanskelig for meg å hente dem igjen, sier han.

Ingen støtte fra Hushovd
Herunder var det delte meninger om opptrinnet burde settes på konto for amatørfeil eller arrangørtabbe.

- Ja, de må følge med på skiltene, vet du. Det er ikke bra, sier Hushovd som selv endte på 14.-plass i sitt første ritt etter VM-tittelen i Geelong.

Torsdag handlet det imidlertid mest om å vise fram trøya, selv om Hushovd aldri stiller på startstreken uten lyst på seieren:

- I dag var det fantastisk stort bare å kjøre med trøya. Det var bedre enn jeg trodde, sier Hushovd og gliser bredt.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere