Ryktene hadde gått lenge, og allerede under Tour de France avslørte procycling.no at både Thor Hushovd og Philippe Gilbert var svært nære en overgang til BMC.

Hushovd bekreftet at det amerikanske laget blir hans neste stoppested i karrieren tidligere denne uken.

Fredag fikk Gilbert-sagaen også sin slutt, da belgieren offentliggjorde at også han skal ikle seg den røde og sorte BMC-drakten neste år.

Hadde møte med Gilberts manager på torsdag
Men Patrick Lefevere, sjefen i laget som neste år blir hetene Omega Pharma-Quick Step, raser over det han mener at har vært et skuespill for galleriet. Selv trodde han lenge at han hadde en sjanse til å beholde rytteren, som etter sigende hadde igjen ett år av kontrakten med Omega Pharma.

- For to uker seden møtte jeg tilfeldigvis på Gilbert i Monaco. Vi hadde en vennlig samtale, sa Lefevere til Sporza, ifølge velonation.

- Da sa han at han ikke hadde bestemt seg ennå.

På torsdag hadde Lefevere et møte med Gilberts manager Vincent Wathelet. Da trodde fortsatt den mektige Quick Step-sjefen at sjansene for å signere Gilbert var gode.

- Vi satt og forhandlet om vilkår. Plutselig begynner han å komme med tullete begrunnelser for hvorfor Philippe ikke kunne kjøre for oss. Han inkluderte problemer tilknyttet vår konflikt med UCI angående rittradioer. Det var for dumt til at det kunne være sant.

Lefeveres hodepine
Wathelet hevder på sin side at han tidligere denne uken hadde mottatt BMCs siste tilbud og at han ville gi Lefevere en mulighet til å matche dette.

Spørsmålet er nå hvor mye BMC måtte ut med for å kjøpe Gilbert fri fra kontrakten han hadde med Omega Pharma. Partick Lefevere er i hvert fall lei hele overgangssagaen.

- Gilbert hadde en kontrakt med laget, men tydeligvis har du ikke slikt lenger. Du forventer bedre av en så god rytter som Gilbert.

- Om det blir noen overgangssum? Det er en sak for Omega Pharma-folkene. Jeg har fått hodepine av hele saken, avslutter en meget skuffet Quick Step-sjef, som nå må jobbe hardt for å sikre seg underskriften til Tony Martin.

Klarer han ikke å sikre seg den tyske tempohesten, ligger laget dårlig an i kampen om World Tour-status.