Philippe Gilbert leverte årsbeste under onsdagens klassiker De Brabantse Pijl.

Tolvteplassen var på mange måter en opptur etter noen svake måneder på sykkelsetet.

- Jeg blir sterkere og sterkere for hver uke, men jeg har vært langt nede.

- Jeg graver like dypt som i 2011, men det er ikke nok (til å vinne). BMC har fortsatt troen, og de har ikke satt noe press på meg. De vet også at sesongen er lang, sa Philippe Gilbert til Sporza etter målgang.

- Hadde ikke kreftene
Fjorårsvinneren maktet ikke bli med i det avgjørende bruddet i onsdagens klassiker, hvor blant annet Thomas Voeckler (Team Europcar) satt. Franskmannen gikk solo med fire mil til mål, og holdt unna for bruddkameratene.

Les også: Denne mannen ble for sterk for Gilbert

- Jeg hadde ikke kreftene til det. Vi hadde Greg (van Avermaet) der. Det var en god taktikk ettersom jeg ikke kunne følge, slo Gilbert fast.

Han har fortsatt ingen god forklaring på formsvikten, selv om han har vært noe sykdomsforfulgt denne våren. 29-åringen slet også med en betent tann i slutten av mars.

Har vurdert ny taktikk
- Det er vanskelig å forstå hva som har gått galt. Det kan være fordi jeg gapet over for mye i fjor. Jeg gikk langt ned både fysisk og mentalt, sa han.

Gilbert stakk av med seieren i alle tre ardennerklassikerne (Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège) i 2011. Den belgiske mesteren har vurdert en ny taktikk i håp om å forsvare i hvert fall en av dem, men innser at det blir vanskelig.

- Jeg vil helst prøve på noe tidligere i løpene, for jeg kan ikke konkurrere med de beste i finalen. Problemet er at ingen vil la meg gå av gårde i brudd med navnet og ryktet jeg har, så jeg har ingen andre valg enn å henge på i finalen, avsluttet BMC-rytteren.

PS! Andy Schleck (RadioShack-Nissan) og Peter Sagan (Liquigas) var noen som veltet på våte underlaget under ondagens klassiker. Det resulterte ikke i noen alvorlige skader, kun skrubbsår og blåmerker meldes det fra de respektive lagene. De er med klare for Amstel Gold Race førstkommende søndag. Der deltar også Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug (begge Sky).