*Nettavisen* Sport.

Gilbert og Pozzato psyker ut hverandre

Foto: (AFP/Scanpix)

Sender tekstmeldinger og planter beskjeder via media.

28.09.10 11:39

- Philippe Gilbert er «favorito numero uno», fortalte Filippo Pozzato til Het Nieuwsblad etter søndagens seier i Australia.

Det tok ikke lang tid før belgieren kontret.

- Er jeg favoritten?

- Jeg sendte ham nettopp en SMS for å gratulere ham med seieren. I den forbindelse minnet jeg ham på at det er italienerne som nå må styre showet under fellesstarten, uttalte Gilbert.

Over til Belgia
Dermed er den psykologiske krigføringen godt i gang. Konflikten, om man kan benyttet et slikt uttrykk, er likevel interessant.

Les også: Gilbert? Pozzato? Cavendish?

Vanligvis sitter nemlig de aller fleste nasjonene og ser på italienerne i et VM. Ettersom den antatt største favoritten sykler iført de belgiske fargene, er det imidlertid ikke utenkelig at Gilberts menn må finne seg i å styre hovedfeltet under deler av passasjen mellom Melbourne og Geelong søndag.

- Belgierne bærer rittets byrde, slo Pozzato fast.

Procycling.no følger søndagens VM-fellestart LIVE. Les mer her!

- Gilbert er den rette mannen i denne løypa og han kan stole på et sterkt og rutinert mannskap. Men med hans styrke er belgierne nødt til å ta jobben selv. De er nødt til å ta ansvar denne gangen, og jeg er spent på hvordan de løser det, for det er ingen enkel oppgave, sier italieneren til den belgiske avisen.

- Ikke for sprinterne
Gilbert valgte selv å droppe søndagens generalprøve. Han mente avgjørelsen om å inkludere U23-ryttere gjorde rittet utrygt.

Mario Aerts var dermed den eneste belgieren på startstreken, mens Italia stilte fullt lag, kontrollerte rittet og vant altså, med Pippo Pozzatos sterke avslutning.

Etter å ha kjørte gjennom rundløypa i Geelong de siste dagene, er flere og flere enige om at søndagens blir tøff for spurterne.

- Dersom dette er en flat løype, så skjønner jeg ingenting lenger. Det som slo meg under gjennomkjøringen, var at dette ikke er et VM for sprinterne. Den er for punchers (kjøresterke ryttere som er bygd for de store klassikerne, vår anm.) med eksplosive bein, mener Fabian Cancellara.

Aerts: - Gilbert er som Bettini var
Pozzato er ikke uenig i den analysen.

- Det er en vanskelig løype. Den er skreddersydd for rytterne som dominerer vårklassikerne, med korte, bratt bakke. Favorittene finnes blant dem som dominerte Flandern rundt og Amstel Gold Race tidligere i sesongen.

Les også: Alt du trenger til sykkel-VM

De fleste husker sikkert at nettopp Gilbert hentet hjem seieren under Amstel Gold Race i april. Lagkompis Mario Aerts forstår selvsagt italienernes psykologiske spill, men er på sett og vis enig i rytternes hovedbudskap:

- Med en slik leder på laget vårt, er dette prisen vi er nødt til å betale. Historisk sett har alltid italienerne hatt denne rollen, men i dag er Gilbert som Bettini var for noen år siden. Det gir oss litt ekstra press, men det er greit at andre lag stiller forventninger til oss. Vi kan ikke bare kjøre igjennom uten å ta det ansvaret, innrømmer Aerts.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.