RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gilbert raste mot biltrafikk i løypa

FARLIG: Belgieren Philippe Gilbert var ikke fornøyd med å måtte sykle mellom hissige italienske bilister.
FARLIG: Belgieren Philippe Gilbert var ikke fornøyd med å måtte sykle mellom hissige italienske bilister. Foto: Karim Jaafar (Afp / NTB scanpix)
Hvor? Selvfølgelig i Italia.

Biltrafikken i Italia kan være en kaotisk opplevelse. Det vet mange nordmenn som har vært på bilferie i det søreuropeiske landet.

I helgen fikk også proffsyklister som Philippe Gilbert oppleve dette.

Gilbert havnet bakerst i feltet etter et teknisk problem. Ikke mer enn 20 sekunder, men det var alt som skulle til før den siste etappen av Roma Maxima blandet seg med biltrafikken i den italienske hovedstaden.

- Det er ingen tvil om at sykling er den farligste sporten i verden. Dette var et skikkelig amatørritt, raste Gilbert overfor Cycling News etterpå.

- Jeg fikk et problem med sykkelen og var sammen med Chris Sutten og en annen rytter. Vi var bare 20 sekunder bak hovedfeltet, men havnet i åpen trafikk og måtte sykle mellom biler. Det var svært, svært farlig. Jeg håper vi aldri opplever dette i sykkelsporten igjen, for dette var en skam, fortsatte Gilbert.

Hendelsen skjedde på den lange strekningen Appia Antico i utkanten av Roma.

- Vi var bare 15 kilometer fra mål. Jeg måtte bytte sykkel, og deretter ødela jeg setet. Jeg forsøkte å sykle, men det var ikke enkelt.

Philippe Gilbert endte på åttendeplass i Roma Maxima. Rittet, som tidligere het Giro del Lazio, ble vunnet av Alejandro Valverde fra Movistar.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere