Årets beste syklist valgte BMC som sitt lag de neste årene.

Les også: BMC bekrefter Gilbert-avtale

Det betydde at han blant annet vraket Omega Pharma-Quick Step, sammenslåingen av laget han kjører på i år og det belgiske storlaget Quick Step.

Men det var selvfølgelig ikke bare dette laget han vraket. Alle World Tour-lag med unntak av Euskaltel og Lampre prøvde å få tak i Gilbert.

Profesjonelt
Nå forteller Gilbert endelig om hvorfor han valgte akkurat BMC, som allerede hadde Cadel Evans i stallen.

- Helt siden forhandlingene starter har alt vært profesjonelt. Jeg ble behandlet som en ny proff, ikke som en verdensstjerne. BMC snakker med deg som en hvilken som helst annen rytter. Denne tilnærmingen appelerte til meg med en gang, forteller Gilbert til Le Soir.

Det ble klart at det sto mellom BMC og Quick Step når det kom til å velge lag for de neste sesongene.

I Quick Step ville han bli den soleklare kaptein, mens han i BMC må dele ansvaret med Evans og Hushovd. Det ble faktisk avgjørende for Gilberts avgjørelse.

Redd for å bli en flopp
- Quick Step er et internasjonalt lag som tilbød meg mye ansvar og status som nummer en. Det var spennende, men også skummelt, forteller 29-åringen og legger til:

- Det er fordi jeg ikke vil ha samme suksess hvert år som jeg har hatt i 2011. Forestill deg hvis jeg ikke vinner noe, eller bare litt, i 2012. Med et lag som setter all sin lit til deg, er det umulig å forestille seg, spesielt for lagmedlemmer som jobber for å sette meg opp, og ikke for å snakke om den belgiske pressen.

Og Gilbert, som av mange omtales som verdens beste syklist, vet hva han snakket om.

- Det skjedde i 2007 i FDJ. Jeg hadde ingen suksess, så jeg vet hva jeg snakker om.

En annen ting som helt klart spilte en rolle var at Gilbert fikk vite om sammenslåingen av Quick Step og Omega Pharma gjennom media. Allerede på det tidspunktet uttrykte han sin misnøye.

Les mer: Gilbert raser over nytt «superlag»