Gå til sidens hovedinnhold

- Gilbert satser på Sanremo og Flandern

BMCs sportsdirektør har planene klare for Philippe Gilbert.

BMC Racing dro til Calpe for å gjennomføre sin første treningssamling foran neste sesong.

Der fikk Thor Hushovd og Philippe Gilbert sitt første møte med nye lagkamerater.

- Alt har gått helt perfekt. Philippe Gilbert, er sammen med Hushovd og de andre nykommerne, godt integrert i gruppen allerede. Vi fryktet heller ikke at det skulle bli noe problem, sier John Lelangue et i intervju med La Dernière Heure.

- Klassikerne er hovedmålet
Hushovd vender fokus mot Paris-Roubaix neste år, men griper nok også muligheten under Milano-Sanremo eller Flandern rundt – dersom den byr seg.

- Det er bare positivt at vi har to som kan vinne. Gilbert kan angripe oppover Poggio, og jeg kan vente på spurten, har Hushovd uttalt tidligere om Milano-Sanremo.

Sportsdirektør Lelangue peker ut både Sanremo og Flandern rundt som to store mål for belgieren, i forkant av Ardenner-klassikerne.

- Klassikerne blir hovedmålet neste sesong. Vi ønsker gjerne å vinne et av rittene han ikke har stått på toppen av podiet under tidligere: Flandern rundt og Milano-Sanremo. I tillegg til det blir selvsagt Ardenner-klassikerne viktige, sier Lelangue.

Gilbert har tredjeplasser i Sanremo fra 2011 og 2008. Han har også blitt nummer tre ved to anledninger under Flandern rundt.

Ny samling i Spania
BMC Racing avholder en ny samling i Spania på nyåret. Med base i kystbyen Denia, mellom Valencia og Alicante, mener Lelangue at troppen får optimale forberedelser fra 14. januar, neste år.

- Vi har perfekte forhold i Denia til å jobbe med treningsgrunnlaget. Vi kommer til å økte intensiteten langsomt. Philippe starter sesongen i Qatar, og det er ideelt for en klassikerrytter.

Etter klassikerne er det OL, Tour de France og VM som preger sesongplanen til det som var årets aller beste internasjonale sykkelrytter.

- Han har det beste programmet foran lekene. I London kommer han til å profittere på overskuddet fra Tour de France. Landeveisrittet sykles likevel i en utfordrende løype, og det blir vanskelig å kontrollere rittet, spår BMC-sjefen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken