Gilbert usikker på egen form

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Men stjernesyklisten jakter allikevel sesongens siste «rekord».

29.10.11 10:48

Det er ingen tvil om hvem som er storfavoritt når Lombardiet rundt kjøres på lørdag.

Philippe Gilbert er årets mestvinnende-rytter, og løypen er skreddersydd for belgieren, noe han har bevist ved å vinne de siste to utgavene av rittet.

Begynner å bli sliten
Alle piler peker med andre ord i retning rytteren som neste år blir lagkamerat med Thor Hushovd. Men selv er han ikke like sikker på egne muligheter.

- Jeg får smake konsekvensene av å ha kjørt Tour de France nå. Etter touren har jeg for det meste kjørt endagsritt, noe jeg begynner å merke, forteller årets vinner av samtlige Ardenner-klassikere til Het Nieuwsblad, ifølge cyclingnews.

- Jeg begynner å se en forandring i rytterne som kommer fra vueltaen. Nibali, Van Avermaet og Moreno har alle litt ekstra friskhet i beina.

Det så man senest under torsdagens Giro del Piemonte. Da gikk det av gårde en stor gruppe tidlig i rittet, hvor Gilbert ikke var representert. Belgieren valgte å bryte rittet for å spare seg til lørdagens klassiker.

- Det var en tapt sak. Vi tapte straks sju minutter. Da var det latterlig å fortsette å konkurrere.

Minst èn hver måned?
Men uansett utfall i Lombardiet rundt kan Gilbert fra og med lørdags ettermiddag ta en velfortjent ferie. Ikke bare er han den mestvinnende-syklisten dette året, han har også satt ny poengrekord på CQ-ranking (en ranking som baserer seg på den gamle verdenscupen).

Men i tillegg til hederen og æren som følger med en seier i Lombardiet rundt, har Gilbert også en milepæl å jakte på. Siden han startet sesongen i februar har nemlig Gilbert vunnet minst et ritt hver eneste måned, unntatt i oktober. Lørdag kommer siste sjanse til å gjøre merittlisten komplett.

- Nå er det sånn at alle er slitne etter en lang sesong, så jeg tror at jeg har en sjanse (til å vinne). Fredag vil jeg dra ut å kjøre gjennom den nye ruten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.