«En mann som vanligvis har mer enn nok trøkk i motbakkene er Philippe Gilbert. Sammen med Boonen må han sies å være det største hjemmehåpet. Med to tredjeplasser de to siste årene har han vist at dette rittet passer han godt. At Flandern Rundt avgjøres i motbakkene, eller helningene som de belgiske småbakkene ofte kalles, er til Gilberts fordel. Han har en del mindre vekt å drasse på enn de store, sterke brosteinsrytterne.»

Slik beskrives Philippe Gilbert (Omega Pharma Lotto) i procycling.nos favorittsak i forkant av Flandern rundt 2011.

Les også: Dette er Flandern-favorittene

Belgieren melder om god form, men at det skal mer til å slå Fabian Cancellara (Leopard-Trek).

- Cancellara er en veldig klok rytter. Han har kapabel til å slippe ryttere løs, vente på at rivalene sliter seg ut, før han starter kjøret når konkurrentene er utslitte, sier Gilbert til L’Équipe ifølge cyclingnews.com og legger til:

- Det er som et pokerspill mot Cancellara. Man er nødt til å holde kortene tett til brystet og være smartere enn han. Vi vet at hvis vi venter til finalen, blir vi frakjørt.

Se også: Alt om Flandern rundt

28-åringen innrømmer også at Cancellaras favorittstempel inspirerer ekstra mye foran årets andre monumentklassiker.

- Han kan ikke markere alle, det gir spillerom for outsiderne, sier Gilbert og tilføyer:

- Det blir en stor utfordring, ikke bare å vinne Flandern rundt, men også å slå Cancellara. Jeg er nok ikke den eneste som får ekstra motivasjon av slikt.

PS! Arrangøren av Flandern rundt offentliggjorde lørdag at følgebilene til Fabian Cancellara (Leopard-Trek), Quick Step (Tom Boonen), Omega Pharma Lotto (Philippe Gilbert), Garmin-Cervélo (verdensmester Thor Hushovd) og Saxo Bank-Sungard (Nick Nuyens) vil bli utstyrt med mikrofon og kamera. Da kan du følge med på taktiske spillet!

Bli også med i vår tippekonkurranse!

Diskuter: Flandern rundt-tråden