Gå til sidens hovedinnhold

Gilberts lag mister sponsor

Omega Pharma og Lotto skiller lag etter sesongen.

Det har tidligere blitt spekulert i at Omega Pharma-Lottos sponsorer skulle skille lag etter årets sesong.

Disse ryktene er nå bekreftet av lagets sponsorer.

Lotto vil fortsette som sponsor av laget til 2015, men uten Omega Pharma med på laget.

Skal satse på belgiere
I en pressemelding på det belgiske lotteriets hjemmeside oppgir de grunnen til splitten:

- Visjonen til de to sponsorene om en samlet fremtid er for forskjellig.

Lotto ønsker nå å satse på belgiske ryttere.

- Lottospillerne ønsker å oppmuntre sine belgiske favoritter, og vi må tilby dem denne muligheten, sier markedsdirektør Mark Frederix.

- Et Lotto-lag som er tilgjengelig, populært og profesjonelt skaper muligheter for å nyte støtte for talentfulle belgiere.

- Ingenting mellom Quick Step og Omega Pharma
Det har versert rykter om at Omega Pharma skal gå inn som sponsor i Quick Step, da Quick Step-sjef Patrick Lefevere leter etter en ny sponsor. Dette nekter han imidlertid for.

- Quick Step har ingenting å gjøre med det som skjer mellom Omega Pharma og Lotto, og det er absolutt ikke noe i ryktene som går om et samarbeid mellom Quick Step og Omega Pharma-selskapet for neste sesong, sa Lefevere ifølge cyclingnews.

- Denne feilinformasjonen som har vært i noen medier er totalt uansvarlig og overfladisk, og det viser mangel på respekt for sykkellaget Quick Step, våre sponsorer og for Omega Pharma-Lotto-laget. Det kan til og med forstyrre nåværende og fremtidige forhandlinger med potensielle sponsorer.

Flere potensielle sponsorer
Når det kommer til Lotto er det to sponsorer som er nevnt som eventuelle partnere for lotteriet. Det er Belgacom og Adecco.

- Det er flere potensielle kandidater som vi vurderer muligheten til et varig samarbeid med. Dette samarbeidet skal stemme overens med vår visjon, forteller Frederix.

- Fortiden har vist oss at bytte av samarbeidspartnere har vært entydig med en ny start. Men først vil vi fokusere på å bygge videre på suksessen fra Ardennerklassikerne i Giro d’Italia, Tour de France og senere i sesongen.

Uansett hva det blir til for Lotto kommer lagets superstjerne, Philippe Gilbert, til å ha nok av valgmuligheter når han skal velge lag for neste sesong. Blant annet Astana og BMC skal være interessert i 28-åringen, som har en kontrakt som går ut etter sesongen. Les mer om det her.

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken