*Nettavisen* Sport.

Gilberts store dag

Grand Prix de Quebec Foto: Mathieu Belanger (Reuters)

Belgieren dominerte GP Québec med World Tour-rankingen i bakhodet.

10.09.11 10:26

Philippe Gilbert hadde bare et mål for øye da han tok turen over til Kanada tidligere denne uken:

Ta over ledelsen i World Tour-rankingen fra sin fremtidige lagkamerat i BMC, nemlig Tour de France-vinner Cadel Evans.

Fredag, i det første av de to klassikerne i Canada, rykket han fra resten av konkurrentene i det 201,6 kilometer lange GP Québec. Bortsett fra Robert Gesink (Rabobank) var resten ute av rekkevidde da belgieren strakk armene i været.

Les også: Nå er du verdens beste, Gilbert

29-åringen fikk dermed 80 nye poeng. Totalt står han oppført med 648, mens Cadel Evans fremdeles har 574.

Rivalen i feriemodus
Da det kun gjenstår to ritt, klassikerne GP Montréal (søndag) og Giro di Lombardia, skal det mye til for at ikke Philippe Gilbert vinner årets World Tour-ranking.

Cadel Evans har som kjent trappet ned på konkurransesyklingen etter Tour de France. Giro di Lombardia-seier gir 100 poeng, men det vil overraske mange om ikke Gilbert har tilstrekkelig med ledelse etter GP Montréal.

Det hører med til historien at belgieren har vunnet Giro di Lombardia de to siste årene. Det betyr at eventuelle utfordrere vil få det svært vanskelig i årets siste monumentklassiker.

Se den nylig oppdaterte World Tour-rankingen her!

Poengene fra Vuelta a España er naturligvis ikke delt ut enda, men ettersom verken Michele Scarponi (Lampre-ISD) eller Joaquin Rodriguez (Katusja) har fått det helt til der, trenger ikke Gilbert bekymre seg for det spanske treukersrittet.

Hvor ble det av lagkameratene?
- For en stor dag, oppsummerte Philippe Gilbert ifølge sporza.be etter seieren i GP Quebec, og la til:

- Jeg var stresset, fordi jeg måtte plukke poeng. Det var en vanskelig oppgave ettersom Sky satte fart tidlig. Jeg fikk litt panikk da alle lagkameratene mine var borte. Da vi satt igjen med en gruppe favoritter, måtte jeg bare snike meg med.

- Da jeg angrep første gang følte jeg at de andre hang brukbart med, og da ville jeg ikke gjøre mer skade. Mot slutten så jeg at det rette øyeblikket kom (rett etter at Robert Gesink og Gerald Ciolek hadde forsøkt seg, vår.anm), og på den siste stigningene gjorde jeg en forskjell. Vinner av denne klassikeren og World Tour-leder, for en stor dag.

Søndag venter som tidligere nevnt GP Montréal. Da spørs det om ikke Philippe Gilbert setter spikeren i kista.

PS! Her kan du se hvordan World Tour-poengene fordeles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.