*Nettavisen* Sport.

Gilberts vinnersjanser vasket vekk

FINITO: Det ble tidlig dusj for nybakt verdensmester Philippe Gilbert. Forhåndsfavoritten måtte sette seg i lagbilen da 70 kilometer av Il Lombardia gjensto. Foto: Tim de Waele

Dramatisk Il Lombardia for VM-kongen

30.09.12 09:17

Første konkurranse i sin nye verdensmestertøye gikk ikke som planlagt for Philippe Gilbert. I stedet for «fallende løv» var det strømmende regn i lørdagens Il Lombardia.

Gilbert, som jaktet sin tredje seier i den tradisjonsrike høstklassikeren, mistet kontakten med favorittgruppen på stigningen til Muro di Sormano.

30-åring var storfavoritt til å vinne i Lecco, men i løpet av ett splittsekund endret alt seg.

På den våte og tekniske nedfarten krasjet verdensmesteren i høy fart, 70 kilomoter før mål, i et forsøk på å komme opp til gruppen med «den spanske armada», Joaquim Rodriguez og Alberto Contador.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Jeg fryktet at noe var brukket, derfor lå jeg helt stille et par minutter. Det ble fort kaldt, men heldigvis var alt OK, sier en lettet Gilbert.

Les også: Rodriguez' herlige revansj

Ferdig før det begynte
Gilberts første ritt som verdensmester, som også er hans siste for året, fikk dermed en trist sortie: haltende inn i lagbilen med en blodig og revnet regnbuetrøye, og ikke triumferende over mållinjen i med armene over hodet.

Ironisk nok var BMC-rytteren en av de som ønsket seg våte forhold under gårsdagens ritt. Sist gang Gilbert gikk til topps i Lombardia var den regntunge 2010-utgaven.

- Regnet vil gjøre dette veldig vanskelig. Alt kan tapes eller vinnes i utforkjøringene, sa en godt forberedt Gilbert ved starten i Bergamo i går.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Etter rittet var verdensmesteren stadig like reflektert.

- Jeg er glad jeg krasjet nå, og ikke for en uke siden, sier en fortrøstningsfull Gilbert med referanse til verdensmesterskapet i Nederland.

Gilberts italienske lagkamerat Alessandro Ballan krasjet også på nedfarten av Muro di Sormano. Verken Ballan eller Gilbert pådro seg alvorlige skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.