RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Gir Basso og Di Luca startnekt

Sist oppdatert:
Sykkelpresident vil utestenge tidligere dopere fra det italienske mesterskapet.

Presidenten i det italienske sykkelforbundet Renato Di Rocco går til kraftige tiltak for å sikre at det italienske mesterskapet på Sicilia skal være et rent mesterskap.

Di Rocco har fremmet forslag om å utestenge alle ryttere som har blitt dømt i dopingrelaterte saker, reglene skal «forhindre deltagelsen til ryttere sanksjonert for doping i alle kategorier».

Årets italienske mesterskap blir arrangert i Aci Catena på Sicilia, 25. juni. Det er tydelig at Di Rocco for all del vil unngå nye dopingskandaler i mesterskapet.

Basso, Di Luca, Petacchi...
Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Danilo Di Luca (Katjusja), Alessandro Petacchi og Michele Scarponi (Lampre-ISD) er bare noen av rytterne som kan se langt etter deltagelse hvis sykkelpresidenten får det som han vil.

Giovanni Visconti er den regjerende italienske mesteren, han vil uten problemer kunne forsvare tittelen sin.

Mesteren fra 2008, Katjusja-rytteren Filippo Pozzato, ble operert for sitt kragebensbrudd på mandag og skal nå ha en tjue dagers pause før han kan returnere til landeveien. Om han kan stille i mesterskapet er derfor svært tvilsomt.

En som aldri er dømt, men til stadighet kan lese dopinganklager mot seg selv i avisen er Alessandro Ballan. Italieneren kan igjen trekke BMC-trøya over hodet for å sykle sykkelritt etter at BMC ikke har mottatt informasjon fra de italienske myndigheten.

LES MER:Ballan tilbake i BMC-varmen

Forbundet skal stemme over forslaget neste gang de samles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere