Asafa Powell forklarte tirsdag at det var fysioterapeuten Christopher Xuereb som ga ham de injeksjonene som førte til at han avla en positiv dopingprøve.

Han er tatt for å ha brukt stoffet oxilofrine, et stimuli som står på forbudslisten til Verdens antidopingbyrå (WADA). Stoffet blir ofte sammenlignet med efedrin, og det er ikke lov å bruke det i forbindelse med konkurranser.

- Jeg fikk fire ulike injeksjoner av fysioterapeuten min. Han fikk lov til å gi meg disse injeksjonene etter at jeg hadde jobbet med ham i fire uker, og han var den eneste utenom Dr. Hans Wilhelm Muller-Wohlfahrt som har fått gi meg injeksjoner som dette, forklarte Powell for en disiplinærkomité i forbindelse med dopingsaken mot ham.

Han avla en positiv prøve i forbindelse med det jamaicanske mesterskapet i juni, og han forklarte at han hadde doblet dosen epiphany D1, som Powell mener er årsaken til den positive prøven.

Fikk påminnelse
- Jeg må innrømme at jeg glemte å doble dosen, men Xuereb kom til meg på rommet mitt den samme dagen mesterskapet på Jamaica startet. Han sa jeg måtte huske å ta fire ampuller av epiphany D1 i stedet for de to jeg hadde tatt den første uken, fortalte den jamaicanske sprinteren.

Den canadiske fysioterapeuten har tidligere jobbet for Bayern München i tysk Bundesliga, og han har også jobbet med Usain Bolt. Han går for å være svært ansett i de idrettsmiljøene han har jobbet.

Powell innrømmet at han ikke husket navnene på de stoffene han fikk beskjed om å bruke, og han sa også til den tre manns store disiplinærkomiteen at han ikke hadde sjekket om epiphany D1 sto på forbudslisten eller ikke.

Glemte oppføring
Powell sa også at han glemte å føre opp at han hadde tatt dette spesielle middelet (epiphany D1) i forbindelse med den dopingprøven han avla.

- Jeg må vel innrømme at jeg ikke husket navnene på det jeg fikk i meg, for alt var jo nytt. Jeg visste det fantes en forbudslisten over stoffer man ikke måtte ta, men jeg har aldri kikket på den listen, sa Powell.

Sherone Simpson, som er Powells treningskamerat, har avgitt positiv prøve på det samme stoffet Powell er avslørt for å ha brukt. Hun sa på høringen i Jamaica at hun visste Powell brukte de samme medikamentene som hun selv tok.

Powell er en av de mest kjente og største idrettsstjernene på Jamaica. Han hadde verdensrekorden på 100 meter i 2008 med 9,74 sekunder. (©NTB)