Rabobank er et av de mest tradisjonsrike sykkellagene i dagens sykkelfelt.

For noen år siden gjorde laget en drastisk kursendring. Etter å ha utviklet nederlandske talenter gjennom sine aldersbestemte lag bestemte lagledelsen seg for at det var på tide å høste fruktene av arbeidet, noe som innebar en satsing på nasjonale ryttere også på World Tour-laget.

Siden har utenlandske stjerner som Denis Mensjov og Oscar Freire forsvunnet for å gjøre plass til talentene som spirer frem i Nederland.

Sikret nye avtaler med arvesølvet
Resultatet har så langt vært lovende. Robert Gesink er blant verdens beste sammenlagtryttere, mens Bauke Mollema og Steven Kruijswijk har bevist at de er på vei opp til Gesinks nivå i rekordfart.

Dermed var det en lykkelig sportsdirektør Erik Breukink som onsdag kunne annonsere at laget hadde sikret seg nye avtaler med Robert Gesink og Bauke Mollema.

- Begge er i verdenstoppen og har bevist at de kan vinne en Grand Tour i fremtiden. Det er det vi jobber mot, sier han ifølge Reuters.

Gesink har kjørt for det nederlandske laget siden 2007 og har en sjetteplass sammenlagt fra både Tour de France og Vuelta a España på CV-en.

God atmosfære
Fjorårssesongen ble en stor nedtur, først og fremst fordi en velt tidlig i Tour de France tok fra han muligheten til å få til noe stort i det franske rittet. Han tror likevel at Rabobank kan hjelpe han med å utvikle seg videre.

- Jeg er veldig fornøyd med å fortsette i dette laget noen år til. Atmosfæren er god og med denne gruppen rundt meg kan jeg utvikle meg videre.

Dermed ser det ut som at Gesink og lagledelsen har klart å rydde opp i problemene de slet med i fjor høst.

Les mer:Gesink slakter sjefen

Bauke Mollema fikk sitt definitive gjennombrudd med fjerdeplassen i Vuelta a España i fjor høst. Klatreren vant også poengkonkurransen i det spanske rittet. Han kom til Rabobank året etter Gesink og har brukt litt lenger tid enn sin landsmann på å nå helt opp i verdenstoppen.

Begge rytterne har skrevet under på kontrakter som binder dem til storlaget ut 2014.

- Jeg føler meg virkelig hjemme i dette laget, og jeg gleder meg til å fortsette i minst tre år på et lag som har tro på meg, sier Mollema.