Gå til sidens hovedinnhold

Gir media skylda for VIF-tap

Vålerengas sportssjef Jan Erik Aalbu gir langt på vei media skyld for at Vålerenga tapte i Tromsø.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TIL-VIF 2-0

- Dersom dere skal fortsette med å skrive spalte opp og spalte ned om holding, er det ikke rart at dommerne til slutt blåser straffe for hva som helst, freste Aalbu, idet han forduftet ut av «mixed zone» på Alfheim stadion.

Se TILs 1-0-mål her. og se TILs 2-0-mål her.

Avgjørende for kampen
Episoden hele Vålerenga er oppbrakt over, fant sted midtveis i andre omgang: I duellen mellom midtstopperkjempene Dan Thomassen (Vålerenga) og Miika Koppinen (Tromsø), mente dommer Svein-Erik Edvarsen at Thomassen holdt Koppinen.

- Jeg sto godt plassert, og så at Vålerengas nummer 16 (Thomassen) holdt Tromsø-spilleren. Når jeg ser slikt, blåser jeg, sier Edvardsen, som selv ikke etter kampslutt var kommet i tvil om situasjonen.

- Jeg har ikke sett TV-bilder av situasjonen, men jeg var faktisk ikke i tvil da situasjonen oppsto, sier han.

Vålerenga-manager Martin Andresen var heller ikke i tvil. Og han ble enda sikrere i sin sak etter å ha sett levende bilder.

- Det var ikke straffespark. Og jeg synes det er synd, fordi denne situasjonen ble avgjørende for kamputfallet, sier han.

(Se sammendrag fra kampen i videovinduet under)

227323

- Tror du dommeren er påvirket av mediadebatten om holding?

- Jeg vil ikke påta meg å kommentere dommerens tanker, sier Andresen.

- Men du skjønner at dommerne kan ha blitt spesielt oppmerksom på holding?

- Ja, men da må det faktisk være holding. Den situasjonen som ble avgjørende for kamputfallet i dag, var ikke holding, sier Andresen – uten å heve stemmen.

Klar holding
Og mens alle Vålerengas spillere delte managerens oppfatning, var Tromsøs menn av motsatt oppfatning - blant de som hadde noen oppfatning.

- Jeg har snakket med Miika, som sier at holdingen var klar. Og jeg har sett TV-bildene som har gjort meg mer overbevist, sier trener Steinar Nilsen.

Men ingen av Tromsøs to målscorere hadde sterke meninger om situasjonen.

- Jeg sto med ryggen til, og så det ikke, sier Sigurd Rushfeldt – som iskaldt omsatte straffesparket til 1-0.

- Jeg så det heller ikke. Men i forrige serierunde ble jeg selv felt uten å få straffe - så da synes jeg det er helt greit dersom en omdiskutert avgjørelse faller i vår favør, sier Tommy Knarvik - som fastsatte sluttresultatet gjennom et vakkert distanseskudd.

Kampen i seg selv var slett ikke noe fyrverkeri. Den ekstremt sjansefattige forestillingen var preget av to meget godt organiserte lag – og dominert av to ruvende midtstopperpar.

- Kampforløpet var ikke overraskende. Vi visste at dette ville bli tøft. Vi har mye å jobbe med offensivt, men må ta med oss at vi fungerer svært solid defensivt, sier Martin Andresen.

- Det var tøft å «knekke koden» mot Vålerenga, men til slutt synes jeg vi vant fortjent, sier Steinar Nilsen.

- I pausen justerte vi midtbanen vår. Vi flyttet den litt høyere i banen, noe som jeg selv mener ble avgjørende til slutt, sier han.

Og Nilsen synes ikke synd på Vålerenga, selv om hans gamle elev Lars Iver Strand har følgende oppsummering:

- Dette var en tett kamp der det er nokså typisk at laget som får første mål vinner. Da er det ekstra trasig at det er en gal dommeravgjørelse som kårer vinneren...

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter