RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Norge kamp om VM i 2017

Foto: MVH (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Har innsett at Qatar får tilslaget året i forveien.

I starten av august skrev vi at Qatar trolig stikker av med sykkel-VM i 2016. Dette ble også langt på vei bekreftet av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen:

- Qatar har sagt seg villig til å være reserve i 2015, på kort varsel. Hvis de ikke overtar mesterskapet fra USA, som skulle være utenfor Europa, har de på mange måter blitt lovet mesterskapet i 2016, fortalte Tiedemann Hansen til procycling.no.

Belgia har også innsett dette, og vil forsøke å trøste seg med VM i sykkelcross i stedet:

- Qatar er favoritten til 2016, og det samme året ønsker vi at VM i sykkelcross returnerer til Zolder. Økonomisk er det vanskelig å få til to mesterskap i løpet av samme år. Derfor har vi nå gitt opp å arrangere VM (på landeveien), heter det i en uttalelse fra det belgiske sykkelforbundet ifølge sporza.be.

Belgia ønsker å arrangere VM på landeveien i både Flandern og Vallonia (Namur) i enten 2017, 2018 eller 2019.

- Vi ser for oss en løsning hvor vi både kjører tempoøvelsene i Flandern og benytter Namur som nervesenter for fellesstarten. Starten av rittet vil gå for eksempel i Leuven eller Brussel. Vi ser for oss et budsjett på 150.000 euro.

Les også: - Spansk sykkel-VM i alvorlig trøbbel

Også Norge ønsker å være vertskap for mesterskapet i 2017.

- Vi er i god dialog om 2017, men har ikke gitt opp 2016, har Tiedemann Hansen uttalt.

Firenze arrangerer VM neste år, spanske Ponferrada i 2014 og (trolig) Richmond i 2015. I 2016 ser det altså ut til at Qatar stikker av med mesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere