Gå til sidens hovedinnhold

Gir Norge kamp om VM i 2017

Har innsett at Qatar får tilslaget året i forveien.

I starten av august skrev vi at Qatar trolig stikker av med sykkel-VM i 2016. Dette ble også langt på vei bekreftet av sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen:

- Qatar har sagt seg villig til å være reserve i 2015, på kort varsel. Hvis de ikke overtar mesterskapet fra USA, som skulle være utenfor Europa, har de på mange måter blitt lovet mesterskapet i 2016, fortalte Tiedemann Hansen til procycling.no.

Belgia har også innsett dette, og vil forsøke å trøste seg med VM i sykkelcross i stedet:

- Qatar er favoritten til 2016, og det samme året ønsker vi at VM i sykkelcross returnerer til Zolder. Økonomisk er det vanskelig å få til to mesterskap i løpet av samme år. Derfor har vi nå gitt opp å arrangere VM (på landeveien), heter det i en uttalelse fra det belgiske sykkelforbundet ifølge sporza.be.

Belgia ønsker å arrangere VM på landeveien i både Flandern og Vallonia (Namur) i enten 2017, 2018 eller 2019.

- Vi ser for oss en løsning hvor vi både kjører tempoøvelsene i Flandern og benytter Namur som nervesenter for fellesstarten. Starten av rittet vil gå for eksempel i Leuven eller Brussel. Vi ser for oss et budsjett på 150.000 euro.

Les også: - Spansk sykkel-VM i alvorlig trøbbel

Også Norge ønsker å være vertskap for mesterskapet i 2017.

- Vi er i god dialog om 2017, men har ikke gitt opp 2016, har Tiedemann Hansen uttalt.

Firenze arrangerer VM neste år, spanske Ponferrada i 2014 og (trolig) Richmond i 2015. I 2016 ser det altså ut til at Qatar stikker av med mesterskapet.

Kommentarer til denne saken