*Nettavisen* Sport.

Gir opp verdenscupen

Alexander Dale Oen prioriterer trening foran stevner.

23.09.08 13:07

Tidligere denne uka fortalte Alexander Dale Oen om utladningen han opplevde etter OL-sølvet på 200 meter bryst i Beijing.

Nå er det klart at verdenscupen ikke blir hans prioritet denne høsten.

- Han hadde ikke vært med å kjempe om topp 3-plasseringene, ettersom han allerede har bestemt seg for å droppe åpningen i Brasil. Derfor fant vi ut at det ikke var verdt å reise så mye rundt likevel. Alexander kommer i stedet til å holde seg hjemme for å trene seg opp igjen, sier landslagssjef Petter Løvberg til Nettavisen.

Berlin og Stockholm?
Dermed er det usikkert når 23-åringen er tilbake i konkurranse igjen.

- Vi vurderer å la ham slippe til under verdenscupstevnene i Berlin og Stockholm, men da blir det mer for å måle kreftene mot de andre og for å ha noe å motivere seg mot i treningsarbeidet.

For det er ingen tvil om at det neste store målet først kommer neste sommer for Vestkantsvømmeren.

- VM i Roma i august er det neste store målet, men Alex trenger noen internasjonale konkurranser å bryne seg på i mellomtida.

Ny OL-syklus
Og selv om OL i London om fire år virker fjernt for Dale Oen akkurat nå, så har landslagssjefen begynt å tenke i de baner allerede.

- Målet er jo å bygge opp til ny OL-syklus. Men akkurat nå skal han få tid til å trene seg skikkelig opp igjen etter fire tøffe år i forkant av Beijing.

- Vi har gitt Alex muligheten til selv å sette opp prioriteringene denne høsten. Både Stig Leganger-Hansen (personlig trener) og jeg har vært enige om at det er greit å holde fokus på treningsarbeidet akkurat nå.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.