RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir seg etter å ha satt rekord i Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
- Han har hatt en legendarisk karriere, sier sjefen.

Stuart O’Grady er en ordentlig veteran i proffenes sykkelfelt.

39-åringen har deltatt i Tour de France 17 ganger. Ingen har flere starter i sykkelsportens største ritt, men George Hincapie (lagt opp) har like mange.

Mandag, dagen etter at han fullførte rittet for 15. gang, kunngjorde australieren at han legger opp umiddelbart.

- Egentlig planla jeg å fortsette ett år til, men etter hvert i årets sesong forsto jeg at jeg ønsker å prioritere andre ting enn profflivet, sier O’Grady i kunngjøringen.

Vunnet store ritt
Det har vært en innhold- og suksessrik karriere for 39-åringen. Han har vunnet olympisk gull i banesykling, tre etapper i Tour de France og brosteinsmonumentet Paris-Roubaix.

- Jeg har mange fantastiske minner fra sykkelsporten. Jeg er glad for at jeg kan legge opp mens jeg er frisk og sterk, forklarer australieren.

- Det var en drøm som ble sann
Det var årets Tour de France som gjorde at O’Grady gjorde helomvending og bestemte seg for å legge opp umiddelbart.

- Jeg har alltid hatt lyst til å slutte karrieren min med noe ekstraordinært. Årets tour var nettopp det. Som lag har vi hatt et fantastisk ritt, og å stå på podiet med alle lagkameratene etter lagtempoen i Nice var en drøm som ble sann for meg, forteller Orica-GreenEdge-syklisten.

Les også: Edvald tre sekunder fra gult

Australieren har selv syklet tre etapper i den gule ledertrøya i Tour de France. I årets utgave fikk han muligheten til å sykle på lag med lederen av rittet.

Laglederen respekterer avgjørelsen
Først syklet landsmannen Simon Gerrans i gult på to etapper. Deretter ble Daryl Impey historisk som den første afrikaneren i ledertrøya.

Les også: - Tenner, kragebeinrester og blod lå igjen på asfalten

- Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk muligheten til å oppleve at de to lagkameratene fikk bære gult. Det var spesielt å makte å forsvare trøya. Det var et fantastisk ritt, sier O’Grady.

Lagets leder Shayne Bannan ønsket at O’Grady fortsatte karrieren sin for laget hans, men han respekterer avgjørelsen.

- Jeg vet det har vært en tøff avgjørelse for ham å gi seg etter den legendariske karrieren han har hatt. Jeg er stolt av å si at han har vært del av Orica-GreenEdge siden vi startet, sier laglederen til det australske lagets hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere