Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg etter å ha satt rekord i Tour de France

- Han har hatt en legendarisk karriere, sier sjefen.

Stuart O’Grady er en ordentlig veteran i proffenes sykkelfelt.

39-åringen har deltatt i Tour de France 17 ganger. Ingen har flere starter i sykkelsportens største ritt, men George Hincapie (lagt opp) har like mange.

Mandag, dagen etter at han fullførte rittet for 15. gang, kunngjorde australieren at han legger opp umiddelbart.

- Egentlig planla jeg å fortsette ett år til, men etter hvert i årets sesong forsto jeg at jeg ønsker å prioritere andre ting enn profflivet, sier O’Grady i kunngjøringen.

Vunnet store ritt
Det har vært en innhold- og suksessrik karriere for 39-åringen. Han har vunnet olympisk gull i banesykling, tre etapper i Tour de France og brosteinsmonumentet Paris-Roubaix.

- Jeg har mange fantastiske minner fra sykkelsporten. Jeg er glad for at jeg kan legge opp mens jeg er frisk og sterk, forklarer australieren.

- Det var en drøm som ble sann
Det var årets Tour de France som gjorde at O’Grady gjorde helomvending og bestemte seg for å legge opp umiddelbart.

- Jeg har alltid hatt lyst til å slutte karrieren min med noe ekstraordinært. Årets tour var nettopp det. Som lag har vi hatt et fantastisk ritt, og å stå på podiet med alle lagkameratene etter lagtempoen i Nice var en drøm som ble sann for meg, forteller Orica-GreenEdge-syklisten.

Les også: Edvald tre sekunder fra gult

Australieren har selv syklet tre etapper i den gule ledertrøya i Tour de France. I årets utgave fikk han muligheten til å sykle på lag med lederen av rittet.

Laglederen respekterer avgjørelsen
Først syklet landsmannen Simon Gerrans i gult på to etapper. Deretter ble Daryl Impey historisk som den første afrikaneren i ledertrøya.

Les også: - Tenner, kragebeinrester og blod lå igjen på asfalten

- Jeg er ekstremt glad for at jeg fikk muligheten til å oppleve at de to lagkameratene fikk bære gult. Det var spesielt å makte å forsvare trøya. Det var et fantastisk ritt, sier O’Grady.

Lagets leder Shayne Bannan ønsket at O’Grady fortsatte karrieren sin for laget hans, men han respekterer avgjørelsen.

- Jeg vet det har vært en tøff avgjørelse for ham å gi seg etter den legendariske karrieren han har hatt. Jeg er stolt av å si at han har vært del av Orica-GreenEdge siden vi startet, sier laglederen til det australske lagets hjemmeside.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken