RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir seg etter OL i Rio

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sportssjef Ronny Nilsen sier han har bestemt seg.

Han kommer ikke til å forlenge kontrakten med friidrettsforbundet etter OL i Rio i 2016.

Han sier til Bladet Friidrett at stillingen er arbeidskrevende og innebærer mye reisevirksomhet. Han er borte hjemmefra i halvparten av årets helger.

– To fireårsperioder i denne jobben holder. Det er jeg helt sikker på, men selv om jeg har bestemt meg for å stå kontraktstiden min ut, så er det ikke noe signal om at jeg begynner å gå lei, når jeg nå forteller at jeg gir meg etter Rio-OL, sier han i et intervju i siste nummer av Friidrett.

– Åtte år er lang tid, og det er mye lenger enn forgjengeren min i denne stillingen. Det er også viktig med et skifte i denne funksjonen med jevne mellomrom, mener Nilsen.

Han overtok jobben etter Ketil Tømmernes.

– Det er også viktig at nye krefter kommer inn som sportssjef med nye ideer og impulser, legger han til.

Krevende
Han innrømmer at det femte året i stillingen som han er i ferd med å avslutte nå, har vært krevende. Først og fremst er det utenomsportslige grunner til at han i perioder har følt det stritt.

– Vi fikk lavere budsjett til toppidrettssatsingen, noe som gjorde at vi måtte redusere antall utøvere på kontrakt til det halve. Dessuten var det et par store mediesaker som tok tid og krefter.

– Jeg synes forbundet håndterte både Tysse- og Vukicevic-saken bra, men uansett skaper slike saker mye medieoppmerksomhet, forteller sportssjefen.

Han innrømmer at dette gjorde at han som sportssjef kom «litt på hæla» og ikke helt klarte å følge opp utøverne så godt som han hadde ønsket. Noe av dette kom fram i den kritikken Ezinne Okparaebo rettet mot forbundsledelsen under VM i Moskva.

Tilbake til politiet?
Ronny Nilsen sier han ikke har tenkt så veldig mye på hva han skal gjøre når hans tid som sportssjef for Norges fremste friidrettsutøvere er over, men han ser ikke bort fra at en jobb innen politiet, der han har sin bakgrunn, eller i justissektoren kan bli aktuelt.

Men fortsatt skal han stå i bresjen for norske friidrettsutøvere gjennom EM i Zürich i 2015, VM i Beijing året etter, EM i Amsterdam i 2016 og deretter OL i Rio.

Det er mange store oppgaver å gå inn for, og i tillegg til dette må Nilsen ta hånd om alle de aldersbestemte mesterskapene som kommer hvert eneste år, og det er nettopp i de aldersbestemte mesterskapene han har hatt mest å glede seg over inneværende år – med to gullmedaljer i U23-EM som høydepunktet i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere