Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg etter straffetapet

Japans trener varsler sin avgang etter VM-exiten.

PARAGUAY - JAPAN 0-0 (5-3 etter straffer):

Det endte med endeløs skuffelse for Japan, som var svært nær ved å sikre landet sin første VM-kvartfinale i historien.

Men Yuichi Komanos straffebom var nok til å sende landet ut av mesterskapet i Sør-Afrika, og nå varsler trener Takeshi Okada sin avgang.

- Jeg tror ikke jeg har noe mer å gjøre nå, antakeligvis, sier Okada på pressekonferansen etter kampen.

Treneren mente før VM at semifinale burde være et realistisk mål for det japanske laget, og tok på seg det fulle og hele ansvaret for at eventyret stoppet allerede i åttedelsfinalen.

- Det er mitt ansvar, vi insisterte ikke nok. Jeg kan ikke gi noen annen forklaring. Når jeg ser tilbake på hva jeg kunne gjort for spillerne, og hva jeg gjorde som en hovedtrener, skulle jeg insistert mer for en vinnermentalitet, mener treneren.

Okada ledet det japanske landslaget i deres første VM-sluttspill i Frankrike i 1998, der laget tapte alle sine tre kamper.

Etter et opphold i de japanske klubbene Consadole Sapporo og Yokohama Marinos, vendte Okada tilbake til landslaget i 2007. Han førte Japan til deres fjerde VM-sluttspill på rad med deltakelsen i Sør-Afrika, men var nær ved å få fyken etter et 0-2-tap for Sør-Korea i en treningskamp tidligere i år.

Og nå ser det altså ut til at det definitivt er slutt for Okada, som fikk med seg 24 kamper og scoret ett mål for Japan som spiller fra 1980 til 1985.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken