*Nettavisen* Sport.

Gir seg på landslaget

Foto: Scanpix

OL-gullet ble Kari Mette Johansens siste bragd med håndballjentene.

27.09.12 11:29

Hun kom inn som et stjerneskudd på det norske håndballandslaget i 2004. Etter åtte år, 203 kamper og fantastiske 496 mål, legges den norske drakta på hylla.

- Jeg føler at dette er et perfekt tidspunkt å gi seg på, sier Kari Mette Johansen, som i en pressemelding på Larviks hjemmeside torsdag avslørte at hun gir seg på landslaget.

Den lynraske vingen har informert landslagssjef Thorir Hergeirsson at han ikke kan regne med henne i fremtiden. OL-gullet i London ble dermed Johansens siste bragd med de norske håndballjentene.

- Det føles fint å avslutte den epoken med OL-finalen i London og gullmedaljen derfra. Jeg er på et sted i livet hvor jeg har lyst til å forberede meg på tiden etter håndballkarrieren, og da ønsker jeg å jobbe ved siden av å spille håndball i Larvik. Valget mitt gjør det enklere nå, sier hun.

Johansens har vært med på fire EM-gull, ett VM-gull og to OL-gull sammen med landslaget. Høydepunktet kom i EM i 2006, da hun scoret ni mål i finalen og kom med på mesterskapets All Star-lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.