*Nettavisen* Sport.

Gir seg på landslaget

GIR SEG: Håvard Tvedten gir seg på landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Naturlig å sette punktum nå, sier Håvard Tvedten.

13.10.14 10:18

Håvard Tvedten takker nei til videre spill på det norske håndballandslaget.

Veteranen, som har vært del av landslaget siden 2000, har ikke motivasjonen som behøves for å fortsette karrieren med flagget på brystet.

- Etter lengre tids overveielse har jeg i dag bestemt meg for å ikke stille meg disponibel for flere landslagsuttak. Det betyr et endelig farvel til norsk landslagshåndball for min del, skriver Tvedten på sin Instagram-konto.

- Med inngangen til en ny landslagskvalifisering føles det vemodig, men helt naturlig å sette punktum nå. Jeg håpet motivasjonen skulle komme ved å ta en pause, men isteden føles det mer rett enn noen gang å stoppe nå, tilføyer veteranen.

Ble vraket
Tvedten ble vraket da Christian Berge tok ut sin første tropp som landslagssjef i mars i år. Etter det valgte Danmark-proffen å ta en pause fra håndballen. Nå blir det altså ingen retur.

Dermed blir 36-åringen stående med 208 landskamper og 809 mål.

- Jeg er veldig stolt og takknemlig for å ha fått representert Norge i en idrett jeg elsker, så mange ganger. Å spille for Norge har gitt meg noen av mine aller beste minner, skriver Tvedten.

Karrieren som klubbspiller i danske Aalborg har imidlertid ikke kantspilleren noen planer om å avslutte med det første.

- Jeg gleder meg nå til å konsentrere meg om videre spill i både serie og Champions League for klubben min, Aalborg håndbold. Og jobber fortsatt knallhardt hver dag for å skape underholdning for håndballfrelste dansker, melder Tvedten.

Lund ga seg også
36-åringen er ikke den eneste norske håndballveteranen som har sagt takk for seg på landslaget den siste tiden. Før helgen ga også Børge Lund beskjed om at han gir seg.

Bare tre spillere har spilt flere kamper for Norge enn bodøværingen.

- Landslaget har fått en fantastisk trener i Christian Berge. Han jobber langsiktig fram mot mesterskapet i 2016. I min alder har jeg ikke mulighet til å se så langt fram, sa 35-åringen til Avisa Nordland da valget var tatt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.