ULLEVAAL (Nettavien): Marit Breivik har hatt en eventyrlig suksess som trener for de norske håndballjentene, og det toppet seg med gull i både OL og EM i løpet av de fire siste månedene av 2008.

Ikke overraskende ble Breivik også kåret til «Årets Trener» under idrettsgallaen på Hamar tidligere i januar.

Samtidig har det lenge vært klart at Breivik har vært i tvil om hun ønsker å fortsette i jobben. Mandag ble det klart at hun gir seg etter 15 år i jobben.

- I 1994 takket jeg ja til å bli landslagstrener under ganske stor tvil. Jeg tenkte at jeg måtte prøve i to-tre år, og jeg fikk prøve ganske lenge. Nå er tiden inne for å gi seg, sa Breivik på mandagens pressekonferanse.

Jobber ut mai
Breivik overtok jobben allerede i 1994, da hun etterfulgte Sven Tore Jacobsen etter tre år som trener for Larvik. Allerede i sitt første mesterskap klarte Breivik å føre Norge til medalje, da det ble bronse under EM i Tyskland i 1994. Det første gullet vant Breiviks lag i 1998, da Norge beseiret Danmark i finalen i EM i Nederland.

Nå er det bare noen måneder igjen av hennes 15 år lange regjeringstid.

- Jeg skal være landslagstrener ut mai, og blir gjerne med på en overgang til et nytt regime, fortalte hun.

Marit Breiviks assistent Thorir Hergeirsson er favoritt til å ta over trenerjobben. Hergeirsson har vært Breiviks assistent i åtte år, og sammen har de brukt de siste ukene til å reise rundt og møte nøkkelspillerne på landslaget.

- Thorir er veldig kvalifisert, sa Breivik under fellesseansen på Ullevaal Stadion.

Ingen manager
Det har vært spekulert i om hun kan være aktuell for en managerrolle, som overordnet sjef for alle landslagene i Norges Håndballforbund.

- Vi har et forbundsstyremøte til helgen og skal gå inn i prosessen med å finne ny landslagstrener, sa president Arne Sverre Modahl på pressekonferansen.

Han takket selvfølgelig suksesstreneren for hennes fenomenale innsats for damelandslaget og norsk håndball generelt.

- Marit har gjort en formidabel innsats i norsk håndball. Først som spiller og forbundsstyrerepresentant, men hun vil for alltid bli stående som en bauta som trener for håndballjentene, både i nasjonal og internasjonale sammenhenger, sa Modahl.

Og la til:

- Det har vært spekulert i en managerrolle, og den rollen finnes ikke i norsk håndball. Det er heller ikke aktuelt å innføre den rollen, sa Modahl.

Breivik hintet selv om at hun kunne tenke seg å spille en rolle innenfor olympiatoppsystemet, men presiserte at hun ikke har tatt noen avgjørelse om hva som blir hennes neste jobb.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).