RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Gir seg som landslagstrener

Sist oppdatert:
Magnus Moan & Co. mister langrennsmentor.

Trond Einar Elden (39) velger å prioritere studier og familieliv, i stedet for å gi seg ut på en ny sesong med Magnus Moan og de øvrige landslagsløperne.

Både utøvere og ledelse forsøkte i det lengste å overtale Elden til å bli:

- Jeg vet at alle guttene på laget ville ha med Trond Einar videre. Han har gjort en kjempejobb, og vi har prøvd å overtale ham til å fortsette. Dessverre har alle forsøk vært forgjeves, sier sportssjef Kjetil Strandbråten til Trønder-Avisa.

Elden har fått mye av æren for kombinertguttenes toppfart i sporet denne sesongen. Han ble hyret inn som trener i et sjumåneders vikariat, samtidig som han signaliserte at han ikke var en kandidat til jobben på lang sikt.

- Etter at jeg selv la opp som aktiv i 2004, har jeg brukt tiden på studier og jobb. Jeg ønsker å bruke utdanningen min, i tillegg til at det skjer store ting på hjemmebane (blir far i mai). Derfor er det ikke aktuelt for meg å fortsette som landslagstrener.

Denne sesongen ble Magnus Moan nummer to i verdenscupen, mens også Petter Tande, Mikko Kokslien og Jan Schmid har vært på pallen i løpet av vinteren.

- Dette er løpere med en gjennomsnittsalder på 24 år og de er sultne. Alt ligger til rette for at norsk kombinertsport går gode år i møte, sier Elden som ikke utelukker at han vender tilbake til miljøet i fremtiden.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere