Gir spillere fri fra 17. mai-toget

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Åge Hareides nøkkelmenn merker kjøret.

16.05.10 21:59

SANDEFJORD – VIKING 0-0:

SANDEFJORD (Nettavisen): Sju kamper på rad uten tap. Og det til tross for en rekke skader.

Det er trener Åge Hareide tilfreds med, selv om hans vikinger framsto nokså blodfattige i perioder av søndagens 0-0-kamp mot tabelljumbo Sandefjord.

- Ett poeng her er bra. Det er mange som kommer til å få trøbbel her utover sesongen, sier Hareide.

Selv om han ikke er fornøyd med alt, og spesielt ikke overgangsspillet, erkjenner han at det akkurat nå ikke er mer saft å skvise ut av mannskapet han rår over.

- Slitne i hode og bein
- Kampprogrammet er veldig tett i mai. Og ettersom vi har hatt de skadene vi har hatt, har vi ikke hatt mulighet til å gi spillerne pause. Sentrallinja vår har spilt veldig mye.

- Mange av dem er slitne både i hode og bein, og det er helt naturlig, sier den tidligere landslagssjefen.

Derfor gir han også enkelte spillere fri fra 17. mai-toget i Stavanger.

- De som har spilt mest, slipper å gå i tog. Så får vi andre sørge for å representere klubben på en god måte, sier Åge Hareide, som bare hadde fire utespillere på benken i denne kampen. På skadelisten står navn som Martin Fillo, Stefan Gislason og Børre Stenslid, for å nevne de mest profilerte.

Teller man opp store sjanser, skapte Viking strengt tatt bare to i løpet av hele oppgjøret Sandefjord. Den første var den største, da Patrick Ingelstens skudd etter ti minutter traff innsiden av stanga. Returen havnet i klypene på Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen.

Slutt på tapsrekken
Heller ikke Sandefjord hadde veldig mange store sjanser. Men det er liten tvil om at hjemmelaget var nærmest seieren.

- Spillemessig var det veldig bra. Viking er et lag som sjelden går av banen uten å score, og de er i strålende form, oppsummerer Patrick Walker.

Han skulle selvfølgelig gjerne hatt tre poeng, men har ingen problemer med å glede seg over det ene. Etter sju strake tap, var det unektelig et steg i riktig retning.

Det var for øvrig første gang denne sesongen at Sandefjord holdt nullen.

Walker mener dessuten at Sandefjord kanskje burde hatt fordelen av å være en mann mer på banen i en hel time. Men Viking-keeper Rune Almenning Jarstein slapp unna med gult etter å ha felt Rune Ertsås like utenfor 16-meteren.

Neppe rødt kort
- Jeg synes det ser ut som Rune fratas et klart «friläge». Men dommeren sto bedre plassert enn meg, konstaterer Walker.

- Der og da føler jeg det er rødt kort. Jeg mener jeg kan nå ballen. Men jeg har ikke sett reprisen, sier Rune Ertsås til Nettavisen.

TV-bildene viser imidlertid at dommer Terje Hauge trolig gjorde det rette, ettersom Ertsås neppe ble fratatt en klar scoringsmulighet. Ertsås hadde spilt ballen så langt ifra seg at han ville fått en meget spiss vinkel hvis han i det hele tatt hadde nådd den igjen, og samtidig hadde Viking to forsvarsspillere på vei inn i sikring bak Jarstein da taklingen skjedde.

Til tross for poenget mot Viking, feirer Sandefjord 17. mai som tabelljumbo med bare fem poeng på 12 kamper. Men ettersom både Hønefoss og Kongsvinger på plassene foran tapte 3-0, styrket de sine muligheter for å redde plassen i Tippeligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.