RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Wieghorst lov til å snakke med VIF

Foto: Jeff Mitchell / Getty / All Over Press
Danmarks fotballforbund (DBU) har gitt U21-landslagstrener Morten Wieghorst lov til å gå i samtaler med Vålerenga om trenerjobben i Oslo-klubben.

Wieghorst er blant de tre kandidatene VIF står igjen med i jakten på en ny hovedtrener.

- Vi har gitt Vålerenga lov til å snakke med Morten Wieghorst. Det kan jeg bekrefte. Vi vil ikke hindre ham fra å snakke med andre som har noe interessant å tilby, sier DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen til sporten.dk.

Den tidligere Nordsjælland-treneren har kontrakt som danskenes U21-sjef fram til neste sommer. Forbundet har den siste tiden vært i samtaler med 41-åringen om en forlengelse.

Skandinav
Vålerenga har vært på utkikk etter en ny trener siden fotballklubben skilte lag med Martin Andresen etter årets sesong. Etter å ha gjennomgått en lang liste med trenernavn står det kun tre igjen på blokka. Den neste treneren blir uansett skandinavisk.

- Vi ligger bra an med å finne en ny Vålerenga-trener, og nå gjenstår vi med tre kandidater – en norsk, en svensk og en dansk. Men du får meg ikke til å si noen navn, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball til Dagsavisen.

Den norske kandidaten har lenge vært antatt å være den nylig avgåtte Tromsø-treneren Per Mathias Høgmo.

- Jeg kommenterer ikke en eventuell kontakt med Vålerenga. I mitt hode står det nå bare studier fra nyttår av, sier Høgmo til Dagsavisen.

Jönsson?
Ifølge Dagbladet skal det svenske alternativet være Jan Jönsson, som nylig fikk sparken i Rosenborg etter to sesonger. Men assistenttrener Andreas Alm i AIK har også blitt nevnt.

Trolig blir ikke den neste VIF-treneren klar før over nyttår. Christiansen vil ikke sette noen tidsfrist.

- Nei, jeg vil ikke si noe tidspunkt. Gjør jeg det, kan det bare slå tilbake på oss selv. Naturligvis håper vi på en avgjørelse så raskt som mulig, men sesongstarten er jo ikke før i mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere