*Nettavisen* Sport.

Gir Zapatero skylda

Foto: (AFP/Scanpix)

Politisk press trigget Contador-anke, hevder sykkelpresidenten.

25.03.11 12:41

- Jeg er klar over at Contador kommer til å ha et sterkt forsvar rundt seg, innleder Pat McQuaid.

- Men måten ting utviklet seg på i Spania ga oss i realiteten intet annet valg enn å gjøre det vi har gjort nå, forteller iren til nyhetsbyrået AFP ifølge cyclingnews.com.

UCI-presidenten reagerer fortsatt på måten José Zapatero blandet sammen idrett og politikk, da han ba om frifinnelse av Contador via Twitter-profilen sin.

- Det blir helt feil
Saxo Bank-rytteren ble også frifunnet av det spanske sykkelforbundet (RFEC), etter først å ha blitt tildelt en ettårig utestengelse av UCI (det internasjonale forbundet). Det er frifinnelse McQuaid & Co. nå har anket inn til Idrettens voldgiftsrett.

- De (det spanske forbundet) ble også lagt under hardt press av flere politiske kilder, inkludert statsministeren, som uttalte at han ikke burde bli straffet. Det er åpenbart at han er en utøver med høy stjerne i Spania, men når statsministeren og IOC-presidenten (Jacques Rogge) blander seg og uttaler seg i saken, selv når de ikke kjenner til sakens fakta, blir det helt feil, mener McQuaid.

Les også: Sikker på frifinnelse

Utspillene kom selvsagt før saken var ferdigbehandlet og før RFEC hadde avsagt sin dom i saken. Momenter som man nok i andre land hadde vektlagt før man hadde kommet med slike utspill.

Frykter Tour de France-kaos
UCI-presidenten mener anken til CAS var nødvendig for å fjerne mistanken om at frifinnelsen ble truffet under politisk press.

- Det spanske forbundet har fortalt oss at det ikke påvirket avgjørelsen, men det svaret får vi nok aldri. Det vil heller aldri offentligheten, sykkelfansen og sykkelfamilien få.

- Den eneste måten å sikre at vi får en kredibel og rettferdig behandling av saken på, er å ta den til høyere hold. For oss er voldgiftsretten den institusjonen som har kredibilitet nok og kapasitet nok å takle slike saker på en måte som idrettsfamilien aksepterer, forteller McQuaid.

Les også: Dårlig nytt for Contador

CAS bruker vanligvis mellom tre og fire måneder på å behandle slike saker. Både McQuaid og Tour de France-general Christian Prudhomme håper likevel at man unngår at Contador-saken fremdeles er uavklart når verdens største sykkelritt tråkkes i gang den 2. juli.

- Vi har allerede ventet for lenge. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det blir dersom svaret ikke kommer før touren, fortalte Prudhomme til L'Équipe torsdag,

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.