RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Zuccarello toppkarakter

Foto: David Goldman / AP
Og nå kan du tjene penger på nordmannen hvis han scorer på flere straffer.

New York Rangers angrer ikke på at klubben hentet opp Mats Zuccarello Aasen fra reservelaget og lot ham debutere i NHL lille julaften.

23-åringen har gjort tre mål og åtte assists på sine 17 første kamper i verdens beste hockeyliga. Sju av poengene har kommet i de sju siste kampene.

I tillegg har oslogutten scoret på fire av fire straffeslag i kamper hvor hverken Rangers eller motstanderen har klart å avgjøre kampen i løpet av 65 minutter.

- Født klar
Lokalavisen New York Daily News gir Mats Zuccarello Aasen karakteren A minus for innsatsen så langt.

«Han kom opp fra Connecticut før Rangers trodde at han var klar (på grunn av skader, red. anm.), men han ser ut som han var født klar [...] Zuccarello har avgjort tre kamper for Rangers - to med det avgjørende målet i straffekonker, og ett med et herlig overtidsmål mot stjernekeeperen Cam Ward og Hurricanes. Pasningene hans har vært bedre enn annonsert,» skriver Jesse Spector.

Daily News-skribenten forklarer minuset med at Zuccarello burde ha scoret litt flere mål på de mange sjansene han skaper.

Hvorvidt det blir ny straffeslagkonkurranse når New York Rangers møter Pittsburgh Penguins i Madison Square Garden natt til onsdag, er selvfølgelig uvisst. Men skulle det skje, kommer Zuccarello garantert til å være en av trener John Tortorellas utvalgte straffeleggere.

Tror Zuccarello bommer
Unibet gir 1,60 i odds på at nordmannen bommer. Skulle han score - for femte gang på fem forsøk - får man 3,50 ganger innsatsen tilbake.

Fortsetter Rangers-yndlingen å score, gir Unibet enda høyere odds.

Du får 7,50 ganger innsatsen for to vellykkede straffeslag til og 8,00 i odds dersom Zuccarello scorer på sine tre neste eller enda flere.

- Vi har satt oddsen 1,60 på at han misser på sin neste straffe, hvilket tilsvarer 55 prosent sannsynlighet. Selv om Zuccarello Aasen er i toppform og har satt fire av fire straffer, er det ingen dans på roser å få hull på målvaktene i NHL gjennom straffeslag, sier Mads Jørgensen, ansvarlig for samfunnskontakt i Unibet.

38 prosent
Han gir oss følgende tall: Teemu Selänne og Daniel Alfredsson har begge null mål på tre straffeslag. 98 spillere har tatt flere enn tre straffeslag, og av disse 98 er det bare tre spillere som har scoret hver gang. Det er Zuccarello, hans lagkamerat Erik Christensen (tre av tre) i New York Rangers og Thomas Vanek (fire av fire) i Buffalo Sabres.

- De 32 spillerne som har tatt fem straffer eller mer, har til sammen scoret mål på 74 av 180 straffer, hvilket gir et gjennomsnitt på 38 prosent. Denne gruppen inneholder en del toppnavn, og det beviser at det er mest sannsynlig at det ikke blir mål på straffeslag i NHL, forteller Jørgensen.

Det er med andre ord rimelig imponerende, det Mats Zuccarello Aasen har gjort i NHL så langt. Vi får håpe det fortsetter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere