Gå til sidens hovedinnhold

Giro-allianse gir nytt etapperitt i Dubai

Dermed fortsetter den arabiske sykkelvåren å blomstre.

Dubai Sports Council skal våren 2014 stable på beina et sykkelritt som skal gå over flere etapper. Arrangementet som ble presentert er del av en langsiktig plan for å bidra til å utvikle sykkelsporten i De forente arabiske emirater.

RCS Sports, arrangøren av Giro d’Italia, bisto presentasjonen og skal etter alt å dømme være en del av organisasjonen som skal arrangere Dubai Tour.

Både Qatar og Oman har de senere årene etablert velfungerende ritt, men ifølge Dubai-arrangørene skal deres eget ritt overgå begge sine naboer.

- Dubai gjør alltid ting på best mulig måte, og jeg kan forsikre dere om at Dubai Tour vil være en styrke å regne med. Det vil bli større enn det du har sett noe annet sted i verden, sier en talsmann fra Dubai Sports Council til cyclingnews.com.

- Vi vil vise at vi er seriøse når det gjelder sykkel. Vårt mål er å skape vinnere her ifra og at den neste Alberto Contador, Ryder Hesjedal eller Vincenzo Nibali kommer fra Emiratene. Det er vårt langsiktige mål.

Storsyklistene Alberto Contador, Ryder Hesjedal, Tony Martin og italienske Vincenzo Nibali deltok på presentasjonen. Dubai Tours gule og blåe ledertrøye ble også presentert. Trøyen er designet av den italienske motedesigneren Versace.

Kommentarer til denne saken